• Renumărarea buletinelor de vot la Popeștii de Sus
  by DrochiaTV, Drochia on 13 noiembrie 2023 at 15:44

  În urma contestației parvenite din partea concurentului electoral la funcția de primar pe lista Partidului Schimbării din s. Popeștii de Sus, Marin Gavoază , CEC a dispus renumărarea buletinelor de vot în circumscripția electorală raională 14 /36. La data de 12 noiembrie membrii consiliului electoral raional de circumscripție Drochia s-au deplasat în satul Popeștii de Articolul Renumărarea buletinelor de vot la Popeștii de Sus apare prima dată în DrochiaTV.

 • Înscrierea candidaților electorali pe ultima sută de metri
  by DrochiaTV, Drochia on 6 octombrie 2023 at 12:30

  Depunerea documentelor de candidații electorali la circumscripția electorală este pe ultima sută de metri. La Consiliul Electoral raional de Circumscripție Drochia N 14, până la moment au fost depuse dosarele de către 13 concurenți electorali, au fost studiate minuțios și înregistrate de consiliul electoral raional dosarele a 9 concurenți electorali. Ceilalți sunt în așteptare. Articolul Înscrierea candidaților electorali pe ultima sută de metri apare prima dată în DrochiaTV.

 • Instruirea reprezentanților al consiliilor electorale de nivelul unu
  by DrochiaTV, Drochia on 29 septembrie 2023 at 15:14

  28 de președinți și secretari ai consiliilor electorale de circumscripție de nivelul unul din raionul Drochia au participat la un traning de informare și instruire, cu privire la întreprinderea pașilor care urmează a fi întreprinși începând cu ziua de 29 septembrie 2023. Articolul Instruirea reprezentanților al consiliilor electorale de nivelul unu apare prima dată în DrochiaTV.

 • Viitorii funcționari electorali au susținut examene
  by DrochiaTV, Drochia on 23 septembrie 2023 at 18:12

  Emoții de nedescris, viitorii funcționari electorali au susținut examene pentru a obține certificate care le va permite activitatea în organele electorale locale. Candidații au avut emoții ca la școală. Articolul Viitorii funcționari electorali au susținut examene apare prima dată în DrochiaTV.

 • La Drochia a fost dat curs înscrierii candidaților electorali
  by DrochiaTV, Drochia on 20 septembrie 2023 at 3:24

  Pentru a se înscrie în cursa electorală în calitate de candidati electorai, patru partide politice s-au prezentat la prima oră la Consiliul Electoral de Circumscripție Drochia N 14. Până a începe înscrierea a fost dat citirii Regulamentului privind înscrierea candidaților aprobat de CEC. Articolul La Drochia a fost dat curs înscrierii candidaților electorali apare prima dată în DrochiaTV.

 

 • Instrucțiuni pentru o vacanță mai sigură
  by DrochiaTV, Drochia on 11 iunie 2024 at 8:05

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat campania de prevenire a cazurilor de înec în perioada estivală. La lacul Comsomolist din orașul Drochia s-au desfășurat activități de informare cu privire la regulile de comportament în timpul îmbăierii și acordarea primului ajutor în caz de înec, prin metoda Pas- (priviți, ascultați, simțiți). Activitățile au fost Articolul Instrucțiuni pentru o vacanță mai sigură apare prima dată în DrochiaTV.

 • Ziua Copilului marcată la Drochia
  by DrochiaTV, Drochia on 7 iunie 2024 at 7:14

  În prima zi de vară, în parcul central din orașul Drochia a fost marcată Ziua Copilului, organizată de Primăria orașului. Copii au urmărit numere artistice prezentate de picii de la instituțiile de educație timpurie, Centrul de Creație Drochia,dansatori, a fost prezentat un spectacol inedit de teatru Licurici,animatori. Tinerii sportivii care au participat la campionate peste Articolul Ziua Copilului marcată la Drochia apare prima dată în DrochiaTV.

 • Conducătorii auto din Drochia au devenit mai disciplinați
  by DrochiaTV, Drochia on 13 martie 2024 at 15:28

  În dimineata zilei de 13 martie, zeci de șoferi din orașul Drochia au fost trași pe dreapta, în cadrul măsurii de prevenire a încălcărilor regulamentului circulației rutiere, cu privire la cuplarea centurei de siguranță și fixarea scaunului special pe bancheta din spate pentru transportarea copilului. În cadrul acestei operațiuni, inspectorii Serviciului de patrulare Direcția Nord Articolul Conducătorii auto din Drochia au devenit mai disciplinați apare prima dată în DrochiaTV.

 • Flori și plecăciuni din suflet petru cei care zidesc destine
  by DrochiaTV, Drochia on 5 octombrie 2023 at 17:42

  În fiecare an la 5 octombrie este marcată în mai multe țări, inclusiv în Republica Moldova, Ziua Profesorului. Această zi este destinată cadrelor didactice care primesc mesaje de felicitare pentru munca depusă pe parcursul anilor, pentru efortul zilnic pe care îl depun pentu a zidi destine. Elevii din Liceul Teoretic Bogdan Petriceicu Hadeu din orașul Articolul Flori și plecăciuni din suflet petru cei care zidesc destine apare prima dată în DrochiaTV.

 • Cheltuieli mari, legume la prețuri mici
  by DrochiaTV, Drochia on 27 septembrie 2023 at 9:48

  Deși produsele agricole la piață sunt mai ieftine ca în magazine s-au supermarketuri, vânzările sunt mici. Producătorii agricoli spun că oamenii nu au bani pentru a procura produse, dar ei nu-și pot acoperi cheltuielele care au fost investite pentru creșterea legumilor. Articolul Cheltuieli mari, legume la prețuri mici apare prima dată în DrochiaTV.

 • Târgul meșterilor populari la cea de a IX ediție
  by DrochiaTV, Drochia on 26 septembrie 2023 at 9:50

  Mai mulți meșterii populari din România, Ucraina și Republica Moldova și-au expus lucrările confecționate manual la Târgul meșterilor populari, care s-a desfășurat a Drochia. Articolul Târgul meșterilor populari la cea de a IX ediție apare prima dată în DrochiaTV.

 • Sărbătorește Paștele în siguranță!
  by DrochiaTV, Drochia on 14 aprilie 2023 at 15:31

  Articolul Sărbătorește Paștele în siguranță! apare prima dată în DrochiaTV.

 • Grav accident în raionul Drochia
  by DrochiaTV, Drochia on 8 aprilie 2023 at 15:28

  În apropierea orașului Drochia, pe traseul R 12 în dimineața zilei de astăzi s-a produs un accident rutier cu implicarea autocarul Chișinău -Kiev. Conform datelor preliminare șoferul de 51 de ani care conducea atocarul ar fi pierdut controlul volanului din cauza unor defecțiuni tehnice, autocarul s-a tamponat în copac și ulterior -sa inversat în șanț Articolul Grav accident în raionul Drochia apare prima dată în DrochiaTV.

 • Fii un pieton corect și vei salva mai multe vieți
  by DrochiaTV, Drochia on 19 ianuarie 2023 at 12:21

  Ofițerii de poliție al Serviciului de Patrulare al Secției Nord Rîșcani, Drochia, Dondușeni, au desfășurat operațiunea Măsuri de Informare „Fii un pieton corect și salvezi mai multe vieți”, care face parte din Campania națională pentru prevenirea accidentelor rutiere „Pietonul”. Elevii de la liceul Mihai Eminescu din orașul Drochia au fost informați cu privire la traversarea Articolul Fii un pieton corect și vei salva mai multe vieți apare prima dată în DrochiaTV.

 • Un vis înplinit
  by DrochiaTV, Drochia on 1 noiembrie 2022 at 15:05

  Recent în satul Baroncea Nouă, de către protopopul de Drochia Pavel Vuluța și un sobor de preoți a fost sfințită piatra de temelie a bisericii cu hramul sf. Parascheva. Protopopul de Drochia a binecuvântat lucrările de construcție a bisericii și a vorbit despre importanța construirii sfântului locaș. Articolul Un vis înplinit apare prima dată în DrochiaTV.

 • Cimișlia în cronica TV_ 40 zile Gr Vieru a. 2009
  by MediaTV, Cimislia on 13 martie 2021 at 15:47

  Continue reading Cimișlia în cronica TV_ 40 zile Gr Vieru a. 2009 at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Cod Roșu Covid în raionul Cimișlia
  by MediaTV, Cimislia on 12 martie 2021 at 13:28

  Continue reading Cod Roșu Covid în raionul Cimișlia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Pentru palatul justiției în centrul orașului Cimișlia
  by MediaTV, Cimislia on 10 martie 2021 at 15:02

  Continue reading Pentru palatul justiției în centrul orașului Cimișlia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Un Centru Medical Consultativ Transfrontalier deschis la Cimislia
  by MediaTV, Cimislia on 6 martie 2021 at 11:09

  Continue reading Un Centru Medical Consultativ Transfrontalier deschis la Cimislia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Pentru tine Mamă
  by MediaTV, Cimislia on 4 martie 2021 at 15:34

  Continue reading Pentru tine Mamă at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Un semn de atenție de 1 martie din partea poliției
  by MediaTV, Cimislia on 1 martie 2021 at 10:37

  Continue reading Un semn de atenție de 1 martie din partea poliției at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Prevenirea și combaterea Covid-19 în traficul rutier
  by MediaTV, Cimislia on 25 februarie 2021 at 8:35

  Continue reading Prevenirea și combaterea Covid-19 în traficul rutier at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • La Cimișlia locuitorii s-au trezit cu platforma pentru deșeuri a primariei pe teren privat
  by MediaTV, Cimislia on 18 februarie 2021 at 13:56

  Continue reading La Cimișlia locuitorii s-au trezit cu platforma pentru deșeuri a primariei pe teren privat at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Vox-populi: Colectarea deșeurilor în cartierul Basarabia
  by MediaTV, Cimislia on 18 februarie 2021 at 13:03

  Continue reading Vox-populi: Colectarea deșeurilor în cartierul Basarabia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Comunicat informativ Covid 19
  by MediaTV, Cimislia on 2 februarie 2021 at 15:37

  Continue reading Comunicat informativ Covid 19 at Media TV - Știri din Cimișlia.

 

 • Dansatorii drochieni au devenit Campioni Mondiali
  by DrochiaTV, Drochia on 28 martie 2024 at 15:48

  Dansatorii drochieni al Clubului de dans sportiv Imperia au devenit campioni mondiali la campionatului de dansuri sportive care s-a desfășurat recent în Italia, Bolonga. Dansatorii Teodora Spânu, Răzvan Tomasevici, Nicolae Popa, Nicoleta Bordeniuc, dar și antrenorii Daniela Zaporojan și Iulian Zaporojan au fost invitați la primăria or. Drochia și decernați cu diplome pentru promovarea imaginii Articolul Dansatorii drochieni au devenit Campioni Mondiali apare prima dată în DrochiaTV.

 • Localul istoriei a împlinit 3 ani de activitate
  by DrochiaTV, Drochia on 11 octombrie 2023 at 17:32

  Muzeul de etnografie și artă din orașul Drochia recent a împlinit 3 ani de activitate. Pe parcursul acestor ani, muzeul a devenit un centru de inspirație pentru oamenii pasionați de arta frumosului. Muzeul a găzduit zeci de expoziții de pictură, sculptură, pe scena muzeului au evoluat tineri artiști, elevi de la școala de muzică. Au Articolul Localul istoriei a împlinit 3 ani de activitate apare prima dată în DrochiaTV.

 • Izvorul Inspirației
  by DrochiaTV, Drochia on 3 octombrie 2023 at 15:18

  Încă o expoziție de pictură a pictorului drochian Victor Tetco a fost vernisată la Drochia la cei 70 de ani al pictorului , în incinta muzeului de Etnografie și Artă din or. Drochia. La eveniment au fost prezenți mai mulți fani impresionați de pictura maiestrului. Articolul Izvorul Inspirației apare prima dată în DrochiaTV.

 • Promovarea valorilor naționale
  by DrochiaTV, Drochia on 24 octombrie 2022 at 14:44

  Arta populară este cartea de vizită a unui popor. Este de datoria noastră să promovăm valorile naționale. De aceea al optelea an consecutiv în orașul Drochia se desfășoară Târgul Meșterilor Populari care este organizat de primăria orașului, primar Nina Cereteu în parteneriat cu Iurie Cucuietu, meșter popular din orașul Drochia. Articolul Promovarea valorilor naționale apare prima dată în DrochiaTV.

 • Satul Mândâc a sărbătorit Festivalul Pâinii şi Portului Popular
  by DrochiaTV, Drochia on 12 august 2022 at 16:14

  Cea de a V-a ediţie a Festivalului Pâinii şi Portului Popular s-a desfăşurat recent în satul Mândâc cu scopul de a trasmite şi promova tradiţiile şi obiceiurile populare specifice localităţii lor. Articolul Satul Mândâc a sărbătorit Festivalul Pâinii şi Portului Popular apare prima dată în DrochiaTV.

 • Împreună colaborează şi promovează arta frumosului
  by DrochiaTV, Drochia on 8 august 2022 at 16:29

  Partenerii din cadrul proiectului transfrontalier ,,Punte de legătură a neamului” după un an jumătate de lucru online intens asupra lucrărilor artistice s-au întâlnit în cadrul evenimentului cu genericul ,,Trecere prin arta frumosului” cu scopul de a dezvolta şi promova valorile naţionale prin delectarea invitaţilor cu expoziţiile şi activităţile artistice prezentate. Evenimentul cultural a scos în Articolul Împreună colaborează şi promovează arta frumosului apare prima dată în DrochiaTV.

 • Festivalul ,,GurmanIA” a adunat tot satul
  by DrochiaTV, Drochia on 1 august 2022 at 18:00

  Festivalul tradițiilor culinare, portului și obiceiurilor tradiționale a marcat anul acesta, la data de 31 iulie ce-a de-a patra ediție de joc și voie bună în satul Țarigrad, raionul Drochia. Articolul Festivalul ,,GurmanIA” a adunat tot satul apare prima dată în DrochiaTV.

 • Premiera festivalului valorilor strămoşeşti în satul Drochia
  by DrochiaTV, Drochia on 1 iulie 2022 at 6:14

  Pe parcusul cariei sale,Vadim Gheorghelaş-interpret de muzică populară şi băştinaş al s.Drochia a reuşit să transmită mesaje profunde în piesele sale,iar unicitatea sa creativă a fost manifestată prin fluieratul artistic. ,,Vreau să port în lume cântecele mele”este genericul care a răsunat în s.Drochia în memoriam lui Vadim Gheorghelaş, de care toți artiștii îşi amintesc cu Articolul Premiera festivalului valorilor strămoşeşti în satul Drochia apare prima dată în DrochiaTV.

 • Familia comoara societății
  by DrochiaTV, Drochia on 18 mai 2022 at 11:12

  Ziua Internațională a Familiei a fost marcată și în orașul Drochia prin desfășurarea a celei de-a V- cea ediție a Festivalului familiei cu genericul “Familia este cununa societății”. Festivalul a fost organizat de către Consiliul raional, direcția cultură, turism tineret și sport, și primăria orașului Drochia. Articolul Familia comoara societății apare prima dată în DrochiaTV.

 • Festivalul tradițiilor strămoșești “Trăim bucuria Învierii”
  by DrochiaTV, Drochia on 5 mai 2022 at 19:03

  Astăzi în orașul Drochia, în scuarul Catedrala Adormirea Maicii Domnului, s-a desfășurat a doua ediție a Festivalului tradiții și obiceiuri pascale “Trăim bucuria Învierii”, la care au participat 25 de ansambluri folclorice din localitățile raionului.Startul pentru deschiderea Festivalului a fost dat de soborului de preoți din Protopopiatul din Drochia. Articolul Festivalul tradițiilor strămoșești “Trăim bucuria Învierii” apare prima dată în DrochiaTV.

 • Pentru palatul justiției în centrul orașului Cimișlia
  by MediaTV, Cimislia on 10 martie 2021 at 15:02

  Continue reading Pentru palatul justiției în centrul orașului Cimișlia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Pentru tine Mamă
  by MediaTV, Cimislia on 4 martie 2021 at 15:34

  Continue reading Pentru tine Mamă at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Glas de îngerasi la Manăstirea Zloți de nașterea Domnului 2020
  by MediaTV, Cimislia on 7 ianuarie 2021 at 10:25

  Continue reading Glas de îngerasi la Manăstirea Zloți de nașterea Domnului 2020 at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Colind de la Ana Maria Cotelea
  by MediaTV, Cimislia on 2 ianuarie 2021 at 14:01

  Continue reading Colind de la Ana Maria Cotelea at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Evacuarea deșeurilor solide în or. Cimișlia
  by MediaTV, Cimislia on 28 decembrie 2020 at 15:23

  Continue reading Evacuarea deșeurilor solide în or. Cimișlia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Ansamblul Folcloric Floare de mălin- s. Valea Perjei, Cimișlia- 15 min -Urături și colinde
  by MediaTV, Cimislia on 19 decembrie 2020 at 19:56

  Continue reading Ansamblul Folcloric Floare de mălin- s. Valea Perjei, Cimișlia- 15 min -Urături și colinde at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Cimișlia oraș mai curat și mai amenajat
  by MediaTV, Cimislia on 12 noiembrie 2020 at 13:34

  Continue reading Cimișlia oraș mai curat și mai amenajat at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Compostarea resturilor vegetale și animale
  by MediaTV, Cimislia on 11 noiembrie 2020 at 13:18

  Continue reading Compostarea resturilor vegetale și animale at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Concurs Gastronomic la SP Cimislia
  by MediaTV, Cimislia on 19 octombrie 2020 at 12:47

  Continue reading Concurs Gastronomic la SP Cimislia at Media TV - Știri din Cimișlia.

 • Covid- impactul și oportunitățile pentru oamenii de Artă_Ora Locală TV Cimișlia
  by MediaTV, Cimislia on 3 octombrie 2020 at 10:55

  Continue reading Covid- impactul și oportunitățile pentru oamenii de Artă_Ora Locală TV Cimișlia at Media TV - Știri din Cimișlia.