DRUMURI BUNE PENTRU CIMIȘLIA

Drum renovat capital la Ialpujeni

4.262

Proiectul național Drumuri Bune pentru Moldova, anunțat de liderul PDM Vlad Plahotniuc, a ajuns în peste 150 de sate din Moldova. Și locuitorii din 13 sate din raionul Cimișlia deja se bucură de drumuri asfaltate. În satul Ialpujeni se așează asfaltul pe strada centrală din localitate pe o lungime de 1,7 km. În acest scop vor fi cheltuiți peste 2 milioane de lei.

Locuitorii din Ialpujeni sunt mulțumiți că la ei în sat, în sfîrșit va fi un drum calitativ, asfaltat. Ei spun că o astfel de reparație, drumul din sat nu a avut de circa 40 de ani.

Pe strada asfaltată din satul Ialpujeni se află principalele instituții ale localității- primăria, gimnaziul, grădinița, casa de cultură, biserca, poșta și altele.
Comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia beneficiază de reparația a două străzi din localitate – cea din satul Ialpujeni, cu o lungime de 1,7 km și sectorul de drum din satul Marienfeld de 1,12 km. Practic străzile centrale ale localităților vor fi asfaltate.
Conform programului Drumuri Bune pentru Moldova, pentru reparația drumurilor în raionul Cimișlia, vor fi cheltuite peste 50 milioane de lei. Practic în fiecare localitate vor fi sectoare de drum reparate. Pînă la moment, în raion sunt asfaltate circa 10 km de drumuri pentru care s-au cheltuit deja peste 17 milioane de lei. Peste 5 km de drumuri din satele Cenac, Hîrtop și Mereni, au fost acoperite cu pietriș. Aici s-au cheltuit 4, 5 milioane de lei.

2 Comentarii
  1. fosnea valeriu spune

    nuu vii rusine sa postati atite minciuni eu sunt din satul novaia nicolaevca din orasul ungheni de 3 ani ne promit drumuri bune si numai promisiuni primarului ii fix in cot de noi

  2. Andrei spune

    De ce nu vin de la televiziune in fiecare sat cind fac drumul, sa vada toata lumea cum se fac cu adevarat drumurile la noi in tara numai minciuni, in Satul Anini raionul Hincesti pe un 1 km de drum au inprastiat 3 kamazuri de petris si cu asta a fost tot drumul, restul in vint

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată