LUCRĂRILE AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ SUNT ÎN TOI

112

Lucrările agricole de primăvară la Cimișlia, sunt în toi. În gospodăria agricolă SRL Valea Viilor din satul Valea Perjei este pe sfîrșit curățatul în uscat a viței de vie și pomilor fructiferi. Lucrătorii noi, fără experiență la curățat, sunt încadrați la legatul viței de vie.
Peste 40 de femei, cu o experiență de cîțiva ani lucrați în aceeași gospodărie agricolă din satul Valea Perjei, se ocupă cu curațatul viței-de-vie pe o suprafața de circa 115 hectare.
În afară de lucrările de curățare, pe suprafețele cu viță-de-vie au loc și alte lucrări, cum ar fi îndreptarea stîlpilor, întinderea a firelor de metal, și altele.
Curățatul livezii necesită o forță mai puternică de muncă, de aceea cele circa 46 de hectare de livadă cu diferite specii de piersic, cais și prun, sunt curățate de bărbați, circa 15 la număr.
Pe o altă suprafață de teren, a gospodăriei agricole Valea Viilor din satul Valea Perjei, a început semănatul la floarea soarelui cu tehnică nouă și performantă.
La gospodăria agricolă din satul Marienfield, au loc lucrări de îmbogățire a pămîntului cu substanțe nutritive necesare dezvoltării plantelor.

Gospodăria agricolă din satul Marienfeld are în gestiune o suprafață de circa 1200 de hectare de teren agricol, dintre care pe circa 700 de hectare au fost deja semănate culturi agricole din prima grupă- grîu și orz.
Odată cu încălzirea solului, agricultorii vor începe în masă să încorporeze în sol, semințele de floarea soarelui și porumb. Această procedură va fi încheiată pînă la începutul lunii mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată