CAZANGERIE PE BIOMASĂ LA JAVGUR

481


Grădinița Guguță din satul Maximeni, comuna Javgur, va avea în acest an o nouă centrală termică. Este vorba despre un proiect în cadrul programului național Energie și Biomasă cu o valoare totală de 70 mii euro. Investiția include construcția clădirii cazangeriei, procurarea utilajului și instalarea sistemului de încălzire a apei de la soare.

Pînă în prezent, grădinița era încălzită cu lemne și cărbune de la sobă. Astfel, unele încăperi ale grădiniței, aveau temperaturi diferite. Acum, noua centrală termică, va permite încălzirea uniformă a grădiniței din localitate.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt micuții de la grădiniță. Ei vor avea parte de căldură și condiții necesare pentru educație.

Proiectul în cauză include instalarea bateriilor salare pentru încălzirea apei menajere la gimnaziul din satul Javgur și construcția centralei termice cu instalarea panaourilor solare la grădinița Guguță din satul Maximeni. Acum 3 ani, la gimnaziul din satul Javgur, a mai fost construită o cazangerie la biomasă care funcționează cu succes pînă în prezent.

 

Citește și Cazangerie pe biomasă la grădinița din Ecaterinovca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată