IURIE UȘURELU LA CIMIȘLIA

114

video:

Despre reformele Administrației Pubice Centrale, în special a Ministerului Agriculturi Dezvoltării Regionale și Mediului, a vorbit în cadrul unei întruniri cu reprezentanții raionului Cimișlia- Secretarul general al instituției- Iurie Ușurelu. Dumnealui s-a referit la structura noului minister, obiectivele și metodele de lucru în viitorii ani.

O discuție aparte, a trezit proiectul nou al codului funciar, în special, prevederile de consolidare a terenurilor agricole, folosire a terenurilor neprelucrate ani la rînd, protecției solului și relațiilor funciare dintre arendași și cotași.

Un capitol aparte au fost discuțiile privind folosirea apelor subterane pentru irigare, dar și carierelor de lut și nisip din teritoriu.

A rămas deschisă problema platformei de deșeuri a orașului Cimișlia, care este plină pînă la refuz, iar altă locație deocamdată nu este stabilită. Pînă la soluționarea strategiei de depozitare a deșeurilor în republică ( construcția a 8 platforme regionale de gunoi), mai sunt cel puțin 3-5 ani, dar orașul Cimișlia, are nevoie de o nouă platformă deja în acest an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată