EXPOZIȚIA DE PICTURĂ GEORGE PETRE

104

 Circa 40 de lucrări – picturi din natură ale lui George Petre au fost expuse în sala de expoziție a muzeului de Istorie, Artă și Etnografie a orașului Cimișlia la sfîrșitul lunii februarie. Abundența de culori și lumină, inspirate din natură au făcut ca primăvara să vină mai devreme la Cimișlia. George Petre pictează de mic copil, dar abia după 50 de ani a devenit pictor cu actele în regulă după absolvirea Universității Ion Creangă din Chișinău în 1995.

Natura este cea care îl inspiră pe George Petre în pictură. El nu doar o copie pe pînză, ci o trece prin sufletul său cu mare pasiune.

George Petre, în prag de cei 75 de ani ai săi, pictorul recunoaște că a rămas copil în suflet, drept dovadă sunt și cărțile cu poezii pentru copii pînă la 7 ani, care le scrie dintr-o inspirație aparte.

Din 2001, George Petre este membru titluar al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, iar din 2005 membru  fondator al  grupului de creație Vibrație. Pe parcursul ultimilor 10 ani și-a expus lucrările la diferite expoziții internaționale,în Moldova, România și Turcia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată