25 DE ANI DE LA RĂZBOIUL DIN TRANSNISTRIA

175

 

Marcarea celor 25 de ani de la încheierea războiului de pe Nistru din 1992, pentru Independența Republicii Moldova, la Cimișlia a demarat cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Ceremonia de comemorarea, a continuat la monumentul celor 10 combatanți din raionul Cimișlia, căzuți pe cîmpul de luptă în războiul din 1992.

Din raionul Cimișlia, au participat la razboiul de pe Nistru peste 380 de persoane. Dintre ei, 110 polițiști, 160 supuși militari, 80 personal medical și 38 de soldați. 10 din ei nu s-au mai întors de pe cîmpul de luptă.

Participanții la războiul de pe Nistru din raionul Cimișlia, au atenție cuvenită din partea Autorităților Publice Locale. Consiliul Raional Cimișlia și Primăria orașului Cimișlia sprijină financiar asociațiile de combatanți, organizează deplasări și mese de binefacere la sărbătorile de comemorare.

Participanții la mitingul consacrat aniversării a 25 de ani de la începutul războiului de pe Nistru din 1992, au depus flori la monumentul cimișlienilor căzuți în război.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată