DRUM NOU ASFALTAT LA BATÎR

344

VIDEO:

În satul Batîr, raionu Cimișlia a fost dat în exploatare o secțiune de drum asfaltată de 600 de metri. Drumul leagă centrul localității, primăria, gimnaziul, de partea de sud a satului. Valoarea proiectului, a fost de peste 1 milion 200 mii lei.

Circa 50 de procente din investiții a fost acoperită de către Consiliul Raional Cimișlia, cealaltă parte- de către Consiliul Local Batîr din banii alocați din fondul rutier pentru drumurile locale.

Pe parcursul construcției s-au desfășurat lucrări de nivelare, acoperire cu pietriș și cu asfalt a părții carosabile a drumului. Inițial, era preconizat construcția unui sector de 400 de metri, iar apoi s-a hotărît să se extindă pe o lungime de 600 de metri dar fără bordură.

Cei mai bucuroși pentru asfaltarea drumului sunt elevii din gimnaziul local, dar și pensionarii, care spun că au nevoie de un drum mai bun pentru a se deplasa prin sat.

Pînă la traseul național Cimișlia-Căușeni, sunt peste 6 km de drum în varianta albă. Conducerea satului, intenționează ca în fiecare an să asfalteze cîte o porțiune de drum, astfel ca în sfîrșit, satul să aibă o legătură cu șosea asfaltată pînă la drumul național.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată