SCHIMBARE LA FAȚĂ A SPITALULUI DIN CANTEMIR

440

video:

În cîteva luni de zile clădirea Spitalului Raional din Cantemir își va schimba înfățișarea. Este vorba despre un proiect al Consiliului Raional Cantemir, prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud, care prevede schimbarea acoperișului, izolarea termică a fațadei blocului, schimbarea ușilor, ferestrelor și alte lucrări care vor renova instituția. Costul total al proiectului este de peste 12 milioane de lei. Primele 5 milioane urmează a fi valorificate în anul 2017, restul, pînă în iunie 2018.
Primul milion de lei deja a fost achitat antreprenorilor și lucrările de reparație sunt în toi. Peste 40 de procente din volumul de lucrări deja sunt efectuate, potrivit managerului de proiect- Valeriu Gandrabur.
Cei mai bucuroși de reabilitarea clădirii Spitalului Raional Cantemir sunt pacienții și medicii. După această reparație, ei speră să scape de frigul din secții și curgerea tavanelor care are loc de ani de zile.
Vremea bună de afară, permite desfășurarea lucrărilor de reconstrucție. Peste 30 de procente din fațada blocului numărul 1 deja este instalată. Urmează a fi aplicat materialul decorativ pe fațadă. Lucrările se vor desfășura în acest an, pînă la sfîrșitul lunii noiembrie.
Acest proiect investițional urmează să aducă beneficii celor peste 60 de mii de cetățeni, locuitori ai raionului Cantemir, care se adresează la Spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată