FESTIVAL REGIONAL AL PERSOANELOR NEVĂZĂTOARE

133

video:

17 colecive de artiști amatori din cadrul persoanelor nevăzătoare, din regiunea de centru și sud a Republicii Moldova, s-au întrunit la sfîrșit de octombrie la Cimișlia pentru a participa la etapa regională a festivalului “Moldova- patria mea”.  Organizatori ai concursului sunt Asociația Invalizilor din Moldova, direcția Asistență Socială din raionul Cimișlia și primăria orașului Cimișlia. Au dat start concursului reprezentanții raionului Cimișlia (președintele societății invalizilor- Mihai Motroi).

Lider al concursului au devenit din start artiștii nevăzători din municipiul Chișinău. Ei au reușit să prezinte un cor care cîntă în cîtea voci, piese din folclorul moldovenesc. Atît juriul, cît și cei prezenți au remarcat că acești artiști nu cedează cu nimic celor profesioniști.

ansamblul din Chișinău
ansamblul din Chișinău

Au fost aplaudați mult și artiștii amatori de la Societatea Nevăzătorilor din raionul Cahul. Repertoriul, vestimentația, ținuta artistică a  confirmat înaltul titlu de ansamblu model.

ansamblul din Cahul
ansamblul din Cahul

Tata și fiica Lilian și Tatiana Grosu din raionul Basarabeasca, au readus în scenă cîntecele patriotice ale regretaților Doina și Ion Aldea Teodorovici, care au cîntat neamul, limba și tradițiile poporului.

În cadrul concursului au fost prezentate și expoziții de artizanat, expoziții de pictură și design, realizate de către persoanele nevăzătoare.

Nicolae Ciobanu- președintele asociației nevăzătorilor din Republica Moldova este originar din orașul Cimișlia. El a rămas mulțumit de prestația colegilor săi, și a confirmat idea că persoanele slab văzătoare au talent și merită atenție și respect în societate.

Concursul final “Moldova- patria mea” se va desfășura la Chișinău pe data de 10 noiembrie 2017, în incinta Casei Naționale a Armatei din mun. Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată