ACȚIUNE ECOLOGICĂ LA DRUMUL LIPOVENI-GURA GALBENEI

707

VIDEO:

  Clasele liceale ale liceului Internat Sportiv Lipoveni și liceului Teoretic Hyperion din satul Gura Galbenei, au hotărît să desfășoare o acțiune ecologică comună de curățare de deșeuri solide a traseului care leagă cele două localități. Elevii, au colectat deșeurile de pe marginea traseului în saci de polietelenă care urmează a fi evacuați la platforma de deșeuri autorizată din localitate.

Acțiunea de salubrizare pe traseul Lipoveni-Gura Galbenei

 

Traseul Lipoveni-Gura Galbenei

Tinerii au atras atenția în special șoferilor, care după părerea lor, aruncă gunoiul din automobile pe marginea drumului. Drept dovadă sunt și stclele de plastic, de băutură, ambalaje de produse alimentare colectate de elevi de pe marinea șoselei.

Hotarul dintre satele Lipoveni și Gura Galbenei

La hotarul dintre cele două localități, elevii liceelor au adunat cele mai mari cantități de deșeuri. Aici au fost depistate cîteva gunoiști stihiinice care urmează a fi lichidate.

Gunoiul colectat pe traseul Lipoveni-Gura Galbenei

Acțiunea ecologică se încadrează în lunarul de înverzire și salubrizare a localităților, anunțat de către Consiliul Raional Cimișlia. Totodată, servește pentru tînăra generație ca o acțiune de voluntariat și educație ecologică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată