ACȚIUNE ECOLOGICĂ LA CIMITIRUL DIN LIPOVENI

118

VIDEO:

A devenit deja o tradiție, ca în preajma sărbătorilor de Paști, locuitorii și elevii liceului Internat Sportiv Lipoveni să desfășoare acțiuni de curățare și îngrijire a cimitirului din localitate. Fiecare clasă, s-a repartizat pe un sector al cimitirului și înarmați cu greble, mături și saci, au făcut curățenie pe parcursul a cîteva ore.

O deosebită atenție au atras elevii mormintelor mai puțin îngrijite, adeseori părăsite, fiindcă nu are cine le îngriji sau rudele sunt plecate peste hotare.

Primarul localității, salută inițiativa elevilor, dar crede că pe viitor, ar fi nevoie de un regulament de gestionare a cimitirului, o plată anumită a cetățenilor pentru întreținerea lui, pe tot parcursul anului, nu doar în preajma sărbătorilor de Paști.

În ultimii ani, suprafața cimitirului s-a umplut cu mormite și acum Conisiliul Local caută o soluție. Extinderea lui nu e posibilă, dat fiind faptul că e aproape de școală și casele de locuit. Cel mai probabil, consilierii vor identifica un nou teren în afara satuluipentru construcția unui nou cimitir.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată