PORTRETE ALE CONTEMPORANILOR- DE RUSLAN PICTORUL

99

VIDEO:

În preajma sărbătorilor de Paști, muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Cimișlia, a găzduit o expoziție deosebită- portrete ale contemporanilor- de Ruslan Cîrlan, zis Ruslan Pictorul. Consiliul Raional Cimișlia, i-a înmînat pictorului o diplomă pentru contribuția la educația frumosului tinerii generații. Tînărul pictor Ruslan Cîrlan se înscrie perfect în lista pictorilor renumiți din localitate care și-au prezentat expoziții personale în fața publicului- Anatol Sofronovici, Victor Hristov, Alexandru Bulat, Tudor Crețu și Oxana Iacubițchi.

Lucrările lui Ruslan Pictorul expuse în galeria Muzeului din Cimișlia

 Expoziția,  a adunat atît persoanele care s-au regăsit în tablouri, cît și admiratorii picturilor de portret. Unii din ei s-au recunoscut dindată,  precum sportivul Vasile Haiduc, alții s-au regăsit într-o formă mai stilizată precum conducătorul artistic Radu Corlăteanu.

Radu Corlăteanu s-a regăsit în unul din tablourile de pe perete

În era fotografiei digitale, s-ar părea că nu e nevoie de a picta portrete, dar pictorul exprimă ceva mai mult decît o simplă fotografie. Ochii pot avea culoarea cerului, mîinile pot fi bătătorite, iar umbrele de pe față accentuate și toate aceste detalii exprimă o trăire sufletească a personajului.

Portret realizat de Ruslan Pictorul

Ruslan Cîrlan a început să picteze pe cînd era elev în clasa a IV-a  a liceului din Cimișlia. Primii admiratori au fost colegii și profesorii, pictează mai mult portrete fiindcă asta-i reușește mai mult și îi plac oamenii. Ruslan este un om pasionat de artă, pe lîngă pictură, scrie poezii, cunoaște arta fotografiei, dar face și sport. Este mereu în căutarea muzei sale.

Urmăriți și un reportaj realizat în anul 2012 cu Ruslan Pictorul, cînd era la început de cale: 

https://www.youtube.com/watch?v=FDb_YukU8cE

Lucrările lui Ruslan Pictorul vor fi expuse spre vizionare la Muzeul Cimișlia, pînă la mijlocul lunii mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată