A ÎNCEPUT REPARAȚIA DRUMULUI LA GURA GALBENEI

122

La 19 iunie, au început lucrările de reparație a drumului sper grădinița Lăstăraș din satul Gura Galbenei. Este vorba despre un proiect comun al primăriei localității, Agenției de Dezvoltare Elvețiană și Asociației Băștinașilor din satul Gura Galbenei.În perioada de 3 luni, iunie-septembrie 2017, drumul urmează a fi reparat în varianta albă pe o porțiune de 1,2 km.

Costul total al proiectului este de 780 mii lei, dintre care 270 mii lei este suma alocată din bugetul local, 20 de mii de dolari  – sprijinul acordat la reparație prin proiectul Migarație și Dezvoltare Locală, circa 3, 5 mii euro- mijloace de băștinașii din Gura Galbenei care muncesc peste hotare. Restul banilor au fost colectați de la săteni.

Locuitorii străzii Ștefan cel Mare care urmează a fi reparată, părinții și micuții de la grădinița Lăstăraș, sitută pe această stradă, au așteptat de mai mulți ani reparația drumului.Pe timp de ploaie sau iarna, drumul era impracticabil.

Reparația drumului la Gura Galbenei este un proiect local, dar important este faptul că realizarea lucrărilor se face cu contribuția sătenilor și migranților plecați peste hotare. Este un exemplu demn de urmat și de alte localități care vor să transforme migrația dintr-o problemă, în oportunitate pentru localitate.

Proiectul Reparația Drumului spre grădinița Lăstăraș din satul Gura Galbenei, este unul din cele 23 de proiecte din Republica Moldova, implimentate în cadrul programului Migrație și Dezvoltare Locală, sprijinit de Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată