VOTUL MIXT PE ÎNȚELESUL TUTUROR

124

Campania națională Democrația Contează despre votul mixt în alegerile parlamentare 2018, desfășurată de către Comisia Electorală Centrală,a  ajuns și la Cimișlia. Peste 150 de reprezentanți ai Administrației Publice Locale, ai serviciilor desconcentrate, lideri din teritoriu, s-au adunat în sala casei de cultură Cimișlia, pentru a primi informații privind noul sistem electoral care va fi aplicat în Republica Moldova la următoarele alegeri parlamentare.

Subiectele discuției cu cetățenii vizează noile modificări ale Codului Electoral, noile proceduri electorale, importanța participării la vot, rolul funcționarilor electorali, liderilor locali și a diasporei etc. În cadrul întâlnirii au fost distribuite un șir de materiale informative.

Participanții la întrunire au adresat mai multe întrebări privind alegerile parlamentare din Moldova din toamna anului curent.

Potrivit modificărilor la lege aprobate de Parlamentul Republicii Moldova, următoarele alegeri parlamentare ordinare se vor efectua în baza unui sistem electoral mixt: o combinație dintre sistemul reprezentării proporționale şi sistemul majoritar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată