BRUTARI MOLDOVENI CU EXPERIENȚĂ ITALIANĂ

394

Timp de 3 săptămâni, 12 persoane din Republica Moldova, au trecut un curs de instruire în domeniul panificației, organizat de specialiști din Italia. Instruirile au avut loc în cadrul proiectului “NON SOLO PANE” sub egida Agenției de Dezvoltare Regională Sud. Participanții au trebuit să-și pună în practică cunoștințele acumulate și să coacă de sine stătător pâine, pizza și alte produse de patiserie fabricate după rețeta italiană.
Important este faptul că participanții la instruire, au încercat să coacă produse de patiserie italiene cu ingredient moldovenești. În acest caz, e necesar să cunoaștem calitatea făinei și altor componente din procesul tehnologic.
După încheierea instruirilor, cursanții au primit certificate de calificare profesională, care le-au fost înmânate de Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, în cadrul unei festivități desfășurate la Cimișlia, cu participarea reprezentanților Administrației Publice locale și centrale.
Partenerii italieni, s-au angajat de a instrui tinerii și antreprenorii și în celelalte regiuni ale țării. Experiența din sudul republicii este de bun augur.
Evenimentul a culminat cu o fotografie de grup și o degustare a produselor fabricate de cursanți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată