UTILIZAREA BANILOR PUBLICI PENTRU DRUMURI LOCALE

104

În acest an, au fost aprobate câteva modificări legislative, fiind stabilite condiții mai transparente de alocare și gestionare a mijloacelor financiare destinate pentru drumuri. Astfel, consiliile raionale primesc bani din Fondul rutier în funcție de suprafaţa de rețea de drum pe care o gestionează, iar primăriilor li se transferă bani pentru reparaţia și construcția drumurilor în funcție de numărul de locuitori din comunitate.

Drum local, satul Ivanovca Nouă

Potrivit primarilor din raionul Cimișlia, banii alocați pentru drumuri, sunt prea puțini pentru necesitățile actuale, însă sunt mulțumiți de această modificare a legii. Fiecare primărie va decide cum vor fi cheltuiți acești bani în urma consultării populației și a deciziei Consiliului Local. Important este ca banii să fie utilizați pînă la sfîrșitul anului bugetar.

Pentru a utiliza banii alocați din fondul rutier cît mai rațional, primarii localităților din raionul Cimișlia au fost instruiți în cadrul unui proiect de monitorizare al Asociației Presei Independente.

Potrivit datelor Direcției Finanțe Cimișlia, pentru construcția, reparația și întreținerea drumurilor locale, în anul 2017, în raion, urmează a fi valorificate 24 milioane lei, inclusiv 15 milioane transferuri de la Fondul Național Rutier și circa 9 milioane alocări din bugetul primăriilor. Pînă la începutul lunii septembrie 2017 au fost valorificați circa 3 milioane de lei, ceea ce reprezintă 13 %.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată