TURNEU DE JUDO ÎN MEMORIA LUI ANATOL PERCIUN

71

La 31 martie, la Cimișlia a avut loc ediția 2018 a turneului republican la judo în memoria lui Anatol Perciun, băștinaș din Cimișlia căzut în luptele din Afganistan din 1980. Turneul a întrunit peste 100 de sportivi în 9 categorii de greutate din raioanele Hîncești, Comrat, Leova, Vulcănești, Ialoveni, Căușeni, Cimișlia, Ciadîr Lunga și Chișinău. La deschidere tinerii judocani au fost salutați de către conducerea raionului Cimișlia, antrenorii și colegii de luptă a lui Anatol Perciun.
Primii au ieșit pe covor judocanii în categoria de greutate 30 kg. Luptele s-au desfășurat în incinta școlii sportive Cimișlia, concomitent pe două covoare.
Pe parcursul turneului, primii în clasamentul pe echipe, s-au dovedit a fi judocanii din Hîncești. Ei au devenit campioni în categoriile de greutate 30, 50, 55, 60,66 și 73 kg. În categoria de 73 de kg, finala a fost disputată de către Nichita Caraman și Sergiu Zaporojan, ambii din Hîncești. Campion a devenit Nichita Caraman.
Locul 3 în această categorie, au împărțit reprezentanții orașului Cimișlia- Alexandru Roșcaleov și Constantin Crăciunescu. Și categoria de 66 kg, a fost dominată de către cimișlieni- Roman Grib, Victor Dimitrov și Mihail Bazatin. Succesele cimișlienilor se datorează și suporterilor din sală.
Categoria de 46 kg, a fost dominată de către judocanii din Ciadîr Lunga. Antrenorul din satul Cazaclia, raionul Ciadîr Lunga- Petru Uzun, a rămas mulțumit de prestația discipolilor săi.
Învingătorii turneului la diferit categorii, au fost menționați cu diplome, premii bănești și medalii. În clasamentul pe echipe, locul întîi a revenit raionului Hîncești, locul 2- liceului municipal cu Profil Sportiv Chișinău, iar locul 3 a fost ocupat de către gazda turneului- judocanii din raionul Cimișlia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată