FESTIVALUL UMORULUI_ZÎMBIȚI CU NOI 2018

346

Ediția 2018 a Festivalului Umorului “Zâmbiți cu noi” din satul Batîr, raionul Cimișlia, a fost deschisă de Trupa de teatru pentru copii si tineret Ghioceii din satul Mingir raionul Hîncești. Secvența teatralizată din povestea Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, când eroul principal hotărăște să facă o mănăstire în mijlocul pădurii, lîngă un iaz, la fundul căruia trăia Scaraoschi, căpetenia dracilor a trezit interesul specatorilor prin fluxurile de lumini și sonorizarea bună a spectacolului.
Simpatia publicului a fost cucerită de trupa de actori Thalia din satul Hîrtop, raionul Cimișlia, care au adus în scenă o secvență teatralizată de scoatere a butoiului din beci la moldoveni. Regizorul filmărilor, chipurile un spaniol, i-a chinuit pe bieții moldoveni de vreo 5 ori să scoată butoiul din beci pentru a reda farmercul tradițiilor moldovenești.
Apogeul emoțiilor pozitive ale festivalului a fost evoluarea gazdei- teatrul Batîrenii, cu piesa Autobusul, inspirată de altfel, din localitate. O banală cursă de autobus din sat spre oraș, a răscolit prin dialogul hazliu al pasagerilor toate grijile și nevoile satului.
Juriul – reprezentat de specialiști de la central Național de Conservare a Patrimoniului Cultural și actori din Republica Moldova a acordat trofeul Festivalului trupei de teatru pentru copii si tineret Ghioceii din satul Mingir raionul Hîncești.
Festivalul Umorului Zîmbiți cu Noi din satul Batîr, raionul Cimișlia, se desfășoară în fiecare an, de regulă la 1 aprilie cu invitarea trupelor de artiști amatori din localitățile Republicii Moldova. Festivalul este sprijint de către primăria satului Batîr, Consiliul Raional Cimișlia și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată