TÎRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN STRADĂ

596

Agenția pentru Ocuparea Forței de muncă Cimișlia, face un pas spre întîmpinarea cetățenilor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Dacă pînă acum tîrgurile locurilor de muncă se desfășurau în localuri- primărie, casă de cultură, școală- apoi în anul curent, acțiunea s-a desfășurat la aer liber, pe piața centrală a orașului Cimișlia.

Tîrgul locurilor de muncă la Cimișlia 2017

Agenția a oferit șomerilor peste 200 locuri de muncă, inclusiv peste 100 locuri de muncă au fost prezentate direct de către 8 agenți economici.

 

În cadrul tîrgului locurilor de muncă de la Cimișlia, circa 60 % din oferte au fost din domeniul comerțului și construcțiilor, iar 40 la sută, din domeniul public – poliție judecătorie, asistență socială, ș.a.

 

 

   

Per total, din numărul angajaților în cîmpul muncii, inclusiv peste hotare, prevalează bărbații și, în special, de vîrsta 25-49 de ani.

 

 

Anastasia Sîrbu, director AOFM Cimișlia

 

  “În ultimii ani, pe piața muncii se observă o ofertă destul de mare, iar cererea este foarte mică. Dacă să comparăm situația de la noi de la agenție, doar ceea ce este în baza de date, la fiecare persoană care stă la evidență, avem cel puțin două locuri vacante. Locuri vacante avem în jur de 200, iar persoane în căutarea unui loc de muncă sunt foarte puține.”

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată