SECȚIE UNICALĂ DE REABILITARE MEDICALĂ LA SPITALUL RAIONAL CIMIȘLIA

175

Pînă în anul 2015, servicii de reabilitare post-operaționale, erau acordate doar de Spitalul Republican de Neurologie. Dat fiind faptul că era unica instituție de acest gen, pecienții așteptau circa 6 luni de zile pentru a fi incluși în procesul de reabilitare.

 În anul 2013, o echipă de medici din Elveția, au venit la Spitalul Raional Cimișlia la invitația colegilor săi pentru un schimb de experiență privind reabilitarea persoanelor care au suferit traume la articulații, infarct, boli cronice și altele.

Vizita medicilor elvețieni la Cimișlia în 2013
Vizita medicilor elvețieni la Cimișlia în 2013
Schimb de experiență privind reabilitarea persoanelor
Schimb de experiență privind reabilitarea persoanelor

 
Video: Experiență elvețiană la Cimișlia:

Cimișlienii au fost primii în Republica Moldova în dezvoltarea acestor genuri de servicii de reabilitare medicală. În anul 2014, cînd s-a inițiat această idee- serviciul medical de reabilitare a fost susținut de ministerul sănătății și de comunitatea medicală din Elveția, care au dotat cu echipament și utilaj medical spitalul, dar și au asigurat instruiri de personal.

 
Video: Centru de reabilitare medicală la Cimișlia :

În 2017, în incinta Spitalului raional Cimișlia, a fost deschisă o secție modernă de reabilitare medicală, unică în sistemul de spitale raionale în republică. În ea se vor reabilita persoanele care au suferit de o maladie acută, post-traumatism, infarct și altele. Pînă acum, acest serviciu de reabilitare era accesibil doar la Spitalul Republican de Neurologie și era un rînd de 6 luni pentru a fi plasat.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”21″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”Secția de reabilitare medicală, Spitalul Raional Cimișlia” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

 

Maxim Colța- consilier raional Cimișlia:

 

Cred că demult se aștepta acest lucru. Banul niciodată n-ajunge, dar dacă te strădui să faci lucruri bune-ajunge. Cu spirit gospodăresc se fac lucruri bune. Noi încă odată ne-am convins cîtă dorință de a face lucruri bune este la această doamnă (Mariana Florea- directorul Spitalului Raional Cimișlia) și cînd vine, nu se adresează cu chestii personale, dar pentru popor, pentru dezvoltarea acestei instituții.

IonȚurcanu – consilier raional Cimișlia:

 

 

Această secție de reabilitare, care este unica pe republică, este numai în raionul Cimișlia și este un model pentru toate raioanele din republică. Felicit toți cetățenii din raion cu această ocazie pentru că secția de reabilitare este în primul rînd pentru ei. Sunt foarte bune condiții pentru lucrătorii medicali, dar în primul rînd vor beneficia cetățenii din raion.

De serviciile secției de reabilitare medicală la Cimișlia, vor benefica peste 600 de pacienți anual. Secția dispune de 24 de paturi și o echipă de medici și asstente pregătite în domeniu.

Audio: Dumitru Dvorniciuc- medic, Spitalul Raional Cimișlia

Astfel, Spitalul Raional Cimișlia a mai făcut încă un pas pentru a deveni spital de nivel regional. Conducerea raionului Cimișlia și a spitalului își doresc acest lucru și pas cu pas modernizează instituția medicală.

Vezi evenimentele desfășurte de-a lungul anilor:

1 Comentariu
  1. Daniel spune

    Cât costă acolo 24 de aflare, 6000 de lei, da?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată