PENSIONARII SUNT INFORMATI DESPRE ALEGERILE PARLAMENTARE

Peste 50 de pensionari din satul Valea Perjei, raionul Cimislia au fost informati despre particularitatile alegerilor parlamentare in Republica Moldova care vor avea loc la 24 februarie 2019.

129


Această activitate este realizată în cadrul Proiectului “Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra. Andrei Bargan, coordinator de proiect al Asociatiei Obstesti PROSPECT din Cimislia, a informat pensionarii despre particularitatile votului mixt, implimentat pentru prima oara in Republica Moldova la alegerile parlamentare.
Oamenii în etate din Valea Perjei au adresat mai multe întrebări ce țin de activitatea viitorilor deputați în Parlament, despre întîlnirile cu candidații la alegeri parlamentare, circumscripția la care este parte component satul Valea Perjei, modul de votare în ziua alegerilor ș.a. intrebări. Ei au primit ca suport informațional ghiduri privind alegerile parlamentare și alte materiale informative.
Astefel de întîlniri cu persoanele în etate vor mai avea loc in raionul Cimișlia, dar și în raioanele Leova și Basarabeasca pe parcursul lunilor august-septembrie. La unele întruniri se va simula și procedura de vot la Alegerile parlamentare. Scopul acțiunii este de a informa aceste categorii de cetățeni despre particularitățile votului mixt în alegerile parlamentare din 24 februarie 2018.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată