GĂLBINENII VOR MAI AVEA UN DRUM ASFALTAT

474

Pînă la sfîrșitul anului, locuitorii satului Gura Galbenei, vor mai avea un drum asflatat – strada Ștefan cel Mare. S-au identificat din surse externe, circa jumătate de milion de lei pentru a asflata secțiunea de drum de 1,2 km și a fost deja anunțată licitația publică în luna septembrie pentru identificarea antreprenorului. Despre acest lucru s-a anunțat în cadrul zilei  diasporei, desfășurată la 27 august în loclalitate.

Inițial, primăria satului Gura Galbenei s-a lansat în proiectul Migrație și Dezvoltare Locală prin reconstrucția drumului ce duce spre grădinița Lăstăraș din localitate în varianta albă. Era vorba de o porțiune de drum de circa 700 metri, pentru care, Agenția Elvețiană de Dezvoltare, a alocat un grant de 20 de mii de dolari, restul banilor  urmau să fie colectați de la localnici prin contribuția primăriei – 17 mii de dolari și din donațiile migranților- 2000 de dolari.

De fapt, s-au colectat de la migranți peste 3300 de euro, de la localnici- peste 5000 de euro, iar primăria a alocat circa 14000 de dolari. Astfel, s-a hotărît să reconstruiască drumul integral cu lungimea de 2,4 km. Drumul în varianta albă este reconstruit deja, iar pe jumătate va fi asfaltat în anul curent.

Migranții din Gura Galbenei, în colectarea contribuțiilor,  au fost printre 3 cele mai active localități din Republica Moldova- după Ungheni și satul Cărpinen, raionul Hîncești.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată