EXPOZIȚIA PICTORULUI SOROCEAN ISAAK BILENKI LA CIMIȘLIA

81

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Cimișlia, la mijloc de octombrie, a găzduit o expoziție de pictură a maiestrului originar din Soroca- Isaak Bilenki- un exponent al artei plastice ruse, lucrările căruia sunt și în colecția Tretiakov din Moscova. Colecția de tablouri a fost adusă de o delegație a Consiliului Raional din Soroca.

Evenimentul s-a încadrat în acrdul de colaborare dintre cele două muzee din Soroca și Cimișlia, semnat la Soroca pe 12 august curent. Picturile lui Isaak Bilenki, au fost dăruite muzeului din Soroca de către Muzeul Național de Istorie din Chișinău.Pe pînzele pictorului, sunt mai multe peisaje din Soroca.

EXPOZIȚIA PICTORULUI SOROCEAN ISAAK BILENKI LA CIMIȘLIA

Expoziția a fost vizitată de către reprezentanți ai Administrației Publice Locale, dar și de către elevii Școlii Profesionale din Localitate.

Pictorul Isaak Bilenki s-a născut și a copilărit la Soroca. În 1912 absolvește Școala de Arte Plastice din Kiev, iar în anii 1921-1923 învață la Academia de Arte Frumoase din Petrograd. A lucrat în domeniul Peisajisticii cu o gamă largă de culori. Multe din lucrări, reprezintă locuri pe unde a călătorit- Crimeea, Basarabia, Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată