EXPOZIȚIA DE BRODERIE A MEȘTERIȚEI TAMARA POSTOLACHE

72

VIDEO:

La Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișlia a avut loc vernisarea expoziției de broderie “75 de Primăveri” a meșterului popular, Tamara Postolache, cu ocazia împlinirii vîrstei de 75 de ani. La eveniment au participat cele mai apropiate persoane cît și reprezentați ai administrației publice raionale și locale, care au remarcat talentul, dăruirea de sine și aportul cultural adus orașului Cimișlia.

Lucrările Tamarei Postolache  exprimă douzeci și patru de ani de muncă asiduă. Acestea  sunt admirate nu doar la noi în țară, dar și peste hotare, făcînd parte din colecții particulare aflate în România, Italia, Canada, Cehia și alte țări.

Broderiile au putut fi admirate într-o atmoseră caldă și prietenoasă, iar cei prezenți la expoziție nu au ratat ocazia de a vorbi despre personalitatea Tamarei Postolache.

Un moment deosebit a fost creat de ansamblu vocal “Cimișlianca”, care a încins atmosfera cu cîntece calde și frumoase.

Tamara Postolache, a fost născută la 6 mai, 1942 în orașul Chișinău. Se stabilește cu traiul în Cimișlia la vărsta de 18 ani. Muncește în calitate de grefieră la Judecătoria raională. Între timp se căsătorește, întemeiază o familie, crește și educă trei copii. În 1985  este angajată la Școala nr. 1 (actualul Liceu Teoretic “Ion Creanga”) din orașul Cimișlia, unde a activat în calitate de secretară. Tot aici se organizează cercul “Mîini dibace” , pentru profesorii și elevii instituției. Mai tîrziu, este angajată la aceeași școală în calitate de profesoară de educație tehnologică, consacrîndu-i acesteia 20 de ani. Este fondatoarea Ansamblului vocal “Cimișlianca”. Din 2000 o găsim la Centrul de creație a copiilor și adolescenților din orașul Cimișlia.

Urmăriți evenimentul în imagini:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”15″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”shuffle” cycle_interval=”5″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show thumbnails]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată