ASOCIAȚIA DE BĂȘTINAȘI GURA GALBENEI- LA AN DE ACTIVITATE

537

Peste 3300 de euro pentru construcția unui drum spre grădiniță, au reușit să colecteze băștinașii din satul Gura Galbenei raionul Cimișlia, doar în 3 luni de zile. Peste 104 mii lei, circa 5000 de euro au colectat de la populația locală, au mai obținut 20 mii dolari SUA prin proiectul Migrație și Dezvoltare, iar Consiliul Local a aprobat o contribuție de 270 mii lei. Astfel în perioada mai – iulie, 2017, drumul va fi construit. Este primul proiect al asociației de băștinași din satul Gura Galbenei, care își face bilanțul activității de un an.

Adunarea Asociației Băștinașilor din satul Gura Galbenei

Primarul de Gura Galbenei, este recunoscător băștinașilor care au contribuit cu mijloace bănești pentru construcția drumului spre grădiniță. În scurt timp va fi identificat prin licitație antreprenorul și lucrările de construcție vor demara.

Circa 70 de donatori, băștinași din Gura Galbenei, care lucrează peste hotare au donat în măsura posibilităților mijloace pentru construcția drumului spre grădiniță, utilizînd platforma Crawdfunding  guvern24. Sunt donatori care au donat simbolic cîte un euro, dar sunt și băștinași care au donat mai mult-  Lilia Rotaru 150 de euro, Viorica Ciobanu 200 de euro, Baciu-Mihailov- 200 de euro și alții.

Vedeți aici lista tuturor  donatorilor.

Adunarea generală a băștinașilor a elaborat un plan de acțiuni pentru perioada 2017-2018. Printre ele se enumeră crearea diasporei de băștinași din Gura Galbenei în țările de destinație, colectarea de fonduri pentru a procura un microbuz social pentru nevoiele comunității, pregătirea și desfășurarea zilei diasporei în luna august, construcția unei case funerare la cimitirul din localitate și altele. Cei prezenți la adunare au propus să se colecteze mijloace pentru editarea unei cărți despre satul Gura Galbenei, amenajarea unui muzeu. Gura Gălbineanul Vlad Olărescu care se află în Statele Unite a scris chiar și imnul localității.

Adunarea Asociației de Băștinași din Gura Galbenei, a hotărît să desfășoare consultări publice în rîndul băștinașilor privind aprobarea unui nou proiect care urmează a fi susținut de băștinași în anul 2018.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată