DISCUȚII DESPRE REFORMA SISTEMULUI JUDECĂTORESC LA CIMIȘLIA

33

La Cimișlia a avut loc o campanie de informare despre stadiul de implementare a reformei justiției și modernizarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Acest lucru vine după ce în luna aprilie 2016, Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind optimizarea judecătoriilor,  din 44 de instanțe în 15. Astfel judecătoriile din Leova și Basarabeasca din întîi ianuarie 2017, intră în circumscripția Judecătoriei Cimișlia.

În cadrul ședinței, s-a menționat că noul sediu al judecătoriei Cimișlia, urmează să fie construit pînă în anul 2024 și va corespunde tuturor standardelor naționale și internaționale.

Potrivit reformei, în judecătoria Cimișlia vor activa 10 judecători specializați care vor examina dosarele mai rapid și mai calitativ.

Conducerea orașului și a raionului Cimișlia salută reforma sistemului judecătoresc și trecerea instanțelor Leova și Basarabeasca în circumscripția Judecătoriei Cimișlia.      Cei de la Leova însă nu văd cu ochi buni acest fapt.

Judecătoriile comasate din punct de vedere administrativ, vor deveni parte a judecătoriei nou create, dar vor fi menținute ca sedii ale acesteia în diferite raioane din circumscripția judecătoriei respective.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată