CIMISLIA GRADINITELE DIN ORAS IN REPARATIE

Cele 6 grădinițe din orașul Cimișlia, timp de două luni de vară, nu vor funcționa. Decizia aparține primarului de Cimișlia Gheorghe Răileanu.

446

Video:

Motivele suspendării activității grădinițelor sunt mai multe. Primul motiv-  educatorii, conform legislației, au dreptul la circa două luni de concediu pe parcursul anului și nu este posibilitatea de a fi înlocuiți cu alte persoane. Al doilea motiv- pe parcursul verii, tradițional  scade în jumătate numărul de copii care frecventează grădinița. Mulți din ei se află cu bunicii acasă sau cu părinții la odihnă. Al treilea motiv-în aceste două luni se vor desfășura lucrări ample de reparație, care periclitează activitatea normală a  grădinițelor.

La grădinița Viorica în această vară va fi schimbat acoperișul. Conform devizului de cheltuieli, aici sunt alocate peste 200 mii lei din partea primăriei Cimișlia.

În aceste zile, la grădinița Ghiocel sunt în plină desfășurare lucrările de instalare a pavajului. La instalarea a circa 500 de metri pătrați de pavaj primăria Cimișlia a alocat peste 115 mii lei.

Potrivit autorităților , pentru reparația sălii festive la grădinița Rîndunica vor fi alocate 86 mii lei, reparația pireului și pragului grădiniței foișor- 190 mii lei, pentru trotuarul de acces la grădinița scufița Roșie 76 mii lei. În total, pentru reparația celor 6 grădinițe, primăria Cimișlia, va aloca peste 900 mii lei.

Închiderea pe două luni a tuturor grădinițelor din orașul Cimișlia, indiferent de motivele acestei decizii, a primăriei, nu este cea mai convenabilă pentru părinți și copii. Aceasta problemă există în majoritatea orașelor. În orașul Basarabeasca, de ex. grădinițele sunt închise pe rând.Ar putea fi o soluție și pentru orașul Cimișlia pe viitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată