Asociația de Baștinași din Gura Galbenei contribuie la reparația drumului spre gradiniță

656

 Primul proiect cu contribuția diasporei din s.Gura Galbenei – reconstrucția drumului spre gradinița- este implimentat cu success. Acum un an, Asociația de Bastinași din localitate a făcut un apel către migranții satului de a  contribui financiar la reconstrucția drumului care era deplorabil. Filmulețe promo, apeluri pe FB, întîlniri cu migranții- toate au trezit interesul către această inițiativă.

Etapele de reconstrucție a străzii Ștefan cel Mare din satul Gura Galbenei:

Astfel, prin platforma de colectare on- line Guvern24, de la migranți s-a colectat peste 3,4 mii euro. Altele cca 90 mii lei s-au colectat din donații directe a migranților și locuitorilor satului. O alocație de 280 mii lei a fost pentru reconstrucția drumului de la Consiliul local, plus 20 mii dolari un proiect de la elvețieni prin proiectul UNDP Migrație și Dezvoltare Locală. Total,  lucrarile au costat peste 800 mii lei.

Strada Ștefan cel Mare din satul Gura Galbenei, reconstruită cu suportul migranților.

Strada Ștefan cel Mare pînă și după reparație:

19 iunie 2017
27 august 2017

 

 

 

 

 

 

Pînă la sfîrșitul anului 2017, locuitorii satului Gura Galbenei, vor mai avea un drum asfaltat – strada Ștefan cel Mare. S-au identificat din surse externe, circa jumătate de milion de lei pentru a asflata secțiunea de drum de 1,2 km și a fost deja anunțată licitația publică în luna septembrie pentru identificarea antreprenorului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată