CABINET PEDIATRIC MOBIL LA CIUCUR MINGIR

159

Cabinetul pediatric mobil al Fundaţiei Edelweiss a ajuns la 23 iunie şi în satul Ciucur Mingir raionul Cimișlia, unde au fost examinaţi gratuit zeci de copii , în cadrul campaniei Renaşte Moldova. Angela Bulat- mamă a 6 copii s-a bucurat destul de mult pentru posibilitatea de a consulta micuții pe gratis la medici specialiști veniți în localitate.

Copiii veniţi la consultaţii au beneficiat de investigaţii minuţioase, realizate profesionist,  spre bucuria părinţilor care nu au bani să se deplaseze la Chişinău pentru a-şi duce micuţii la doctor.

Potrivit specialiştilor care i-au examinat pe micuţi, au fost depistaţi copii cu unele probleme de sănătate și mulţi copii cu alergii. Pentru toate cazurile, părinţii au primit recomandări de la specialişti.

Din cei 312 copii aflați la evidență în satul Ciucur Mingir, 70  au fost recomandați pentru a fi verificați de medicii cabinetului pediatric mobil. De fapt, s-au prezentat circa 100 de copii spre examinarea medical.

Peste şapte mii de copii din ţară au fost consultaţi gratis în cadrul proiectului “Renaşte Moldova”, iniţiat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss. Cabinetul pediatric mobil a ajuns în peste o sută de sate, unde nu sunt medici de familie, inclusive în satele Ciucur Mingir și Gradiște din raionul Cimișlia.

cabinet pediatric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată