Ziua Ușilor Deschise la procuratura raionului Cimișlia- reportaj TV

161

Ziua Ușilor Deschise la procuratura raionului Cimișlia

        În prag de Ziua profesională a lucrătorului Procuraturii, consemnată la 29 ianuarie, elevii clasei a XI de la LT Mihai Eminescu din or.Cimișlia au efectuat o vizită la procuratura raionului Cimișlia pentru a se documenta cu activitatea procurorilor, istoria și atribuțiile procuraturii. Tinerii au  fost întmpinați de către procurorului-șef al Procuraturii raionului Cimișlia Ruslan Caraivan.

Un interes deosebit a trezit tinerilor exponatele muzeului procuraturii, documentele de pe timpuri, uneltele de lucru, uniforma procurorilor.

 La procuratura raionului Cimișlia, tinerii au văzut nu doar trecutul procuraturii, ci și viitorul ei. Este vorba de birourile dotate cu tehnică performantă pentru audierea persoanelor, camere video  și microfoane performante, oglinzi speciale pentru cercetare s.a.

Tinerii au rămas plăcut impresionați de condițiile de activitate ale procurorilor. Aici își desfășoară practica și unii studenți de la facultatea de juridică, iar unii elevi de astăzi deja gîndesc să îmbrățișeze această profesie responsabilă de procuror.

 Ziua profesională a lucrătorului procuraturii este  simbolul ce reunește onoarea și responsabilitatea activității pe care procurorii o exercită zilnic în interesul societății, fiind ghidați de litera legii și conștiința jurământului depus la numirea în funcție.

       Tinerii au înțeles că profesia de procuror nu e doar un loc de muncă, ci un mod de viață, în care efortul depus zilnic implică onestitate, integritate, curaj și perseverență, pentru a fi mereu în serviciul cetățeanului și a-i oferi încrederea în calitatea actului de justiție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată