VOCEA TINERILOR TREBUIE SĂ FIE AUZITĂ

3

În scopul sporirii nivelului de implicare a tinerilor în procesul decizional la nivel local, un grup de elevi de la liceele din orașul Cimișlia, și-au propus dezvoltarea organizațiilor și inițiativelor de tineret.În cadrul unei conferințe, ei au identificat formele de implicare a tinerilor și au analizat avantajele creării consiliilor locale de tineret.

Membrii Consiliului Local de Tineret care va fi creat la Cimișlia vor promova interesele semenilor lor- a persoanelor pînă la 35 de ani. Ei vor avea drept de vot în politicile locale de tineret și vor fi susținuți de Administrația Publică Locală financiar, instituțional și logistic.

Conferința cu tema „Participarea tinerilor în procesele de consolidare a democrației locale” la Cimișlia
Conferința cu tema „Participarea tinerilor în procesele de consolidare a democrației locale” la Cimișlia

La moment, în raionul Cimișlia, interesele tinerilor sunt reprezentate de un procent foarte mic de consilieri locali cu vîrsta sub 35 de ani. Printre cei care fac auzită vocea tinerilor, este și președintele raionului –Mihai Olărescu, care, la vîrsta de 32 de ani, se încadrează perfect în rîndul tinerilor.

Conferința cu tema „Participarea tinerilor în procesele de consolidare a democrației locale” a fost organizată de către Agenția Democrației Locale Moldova în colaborare cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată