Va fi deschisă o Secție de procesare a fructelor la Cimișlia cu sprijinul polonejilor

666

În anul 2024 va fi  deschisă o secție de procesare a fructelor și legumelor în orașul Cimișlia – o nouă oportunitate pentru micii agricultori.  Acest lucru va da plus valoare afacerii lor, prin spălarea, procesarea și ambalarea fructelor.

Secția de procesare a fructelor este creată ca parte a unui proiect internațional ,,Fructe din Bugeac: de la agricultor pe masa consumatorului”.

Acest proiect este implementat de către  Primăria Municipiul Ryńsk din Polonia, în parteneriat cu Primăria orașului Cimișlia și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Scopul proiectului este de a sprijini micii agricultori prin spălarea, decojirea, prelucrarea, ambalarea fructelor și legumelor, care va contribui la diversificarea surselor de venit în zonele rurale sub supravegherea administrației publice locale din Cimișlia.

Implementarea acestui proiect, va fi pionierat pentru micii agricultori care va permite prelucrarea, sortarea, ambalarea fructelor și legumelor etc. De asemenea, poate fi folosit și la diversificarea proceselor tehnologice în domeniul alimentar și chiar pentru a produce chipsuri.

Acestă secție de procesare va fi dotată cu echipamente speciale:

  • aparat de spălat fructe și legume;
  • aparat de măcinat fructele și legumele;
  • aparat de spălat și de decojit fructele și legumele;
  • aparat multifuncțional de tăiat legume și fructe;
  • aparat de ambalare a produselor;

În acest scop, producătorii locali pot rezerva și utiliza unul din echipamentele selectate sau întreaga secție de procesare pentru o anumită perioadă de timp.

Aceasta va fi disponibilă contra unei mici taxe – taxa va fi stabilită de Consiliul orășenesc Cimișlia și va fi aplicată în momentul dării în exploatare a secției de procesare.

Secția de procesare va contribui la creșterea valorificării și profitabilității producției  agricultorilor mici și mijlocii, iar produsele vor fi prelucrate în funcție de situația de pe piață.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată