TEATRU SOCIAL ANTICORUPȚIE LA TELENEȘTI

11

Tinerii au hotărît să lupte contra corupției într-un stil inedit. Elevii liceului Lucian Blaga din Telenești au prezentat în fața cetățenilor un teatru social sub aspect de parodie a unei ședințe a Consiliului Local, unde lipsește transarența, se încalcă legislația și se ignorează conflictele de interese. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului Asociației Obștești Concordia în parteneriat cu publicația periodică Cuvîntul din Rezina – Corupția ne privește pe toți.
Elevii au demascat cazuri frecvente de conflict de interese a primarilor, consilierilor locali la angajarea în serviciu a persoanelor din localitate, la repartizarea terenurilor pentru construcție, la repartizarea bunurilor materiale și ajutoarelor umanitare.
Actorii amatori, recunosc că s-au inspirat în creația lor de la teatrul profesional din orașul Cahul, doar că au introdus în piesa lor, cazuri concrete din localitățile raionului Telenești. Unii din ei, chiar au asistat la ședințele consiliilor locale pentru a deprinde unele abilități a alesului local.
Evenimentul face parte din componenta proiectului Centrului Contact Chișinău, finanțat de UE
(Transparența și responsabilitatea Autorităților Publice prin Activități comune ale Mass-media și ONG-urile locale- regionale).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată