TABĂRĂ PENTRU COPIII DIN DIASPORĂ LA SELEMET

3.023

VIDEO:

Al doilea an consecutiv, la început de iulie, în satul Selemet, raionul Cimișlia, și-a deschis ușile tabăra de copii din diasporă. 25 de copii de diferite vîrste, din diferite țări și localități, băștinași din Selemet, s-au întîlnit în prima zi de tabăra cu primarul localității Tatiana Badan.
Tabăra Puntea spre Selemet face parte dintr-un proiect inițiat de Administrația Publică Locală și prevede jocuri sportive, distractive, culturale, dar și excursii prin localitate și în țară pentru copiii migranți.
Bucatele, transportul, dar și unele distracții, precum ar fi scăldatul la bazin, coacrea plăcintelor, sunt asigurate de cetățeni și agenți economici locali. Primăria doar coordonează activitatea taberei și asigură procesul educativ.
Copiii se simt bine la tabără –își fac prieteni, dar și învață reciproc limbile vorbite în Europa. Important este că copiii din diasporă învață limba română, o posibilitate de a comunica cu bunicii lor la țară.
Tabăra pentru copiii din diasporă, este sprijinită și de proiectul PNUD- Migrație și Dezvoltare Locală. Ei propun ca anul viitor, toate cele 24 de localități din proiect din țară să implimenteze astfel de tabere de vară.

Copiii din diasporă la Selemet
Copiii din diasporă la Selemet

Proiectul Tabără pentru copiii migranților din Selemet, este o încercare de a mulțumi migranților băștinași pentru suportul lor în dezvoltarea locală, dar și o posibilitate de a menține legătura cu satul natal.

1 Comentariu
  1. marius spune

    noi suntem doi baeti care vrem la tabara cat costa si cu masinanoastra sau dumneavostra ne luati

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată