SCHIMBARE DE COMPORTAMENT ÎN RÂNDUL TINERILOR

92


Reprezentanții Administrației Publice Locale, instituțiilor de drept din teritoriu, ONG-urilor și mass-mediei locale s-au întrunit la o masă rotundă pentru a actualiza planul de acțiuni privind strategia de schimbare socială și de comportament în rândul tinerilor din raionul Cimișlia pentru perioada 2017-2019. Strategia vizată, este rezultatul unui proces participativ al tinerilor din raion care au stabilit obiectivele , au identificat actorii și au definit activitățile. Strategia este elaborată cu suportul UNICEF în anul 2016 și aprobată de Președintele raionului Cimișlia.
În strategie au fost identificate 3 probleme prioritare în rândul tinerilor din raionul Cimișlia. Prima: numărul de consumatori de substanțe psiho-active este în continuă creșere. A două: creșterea numărului tinerilor cu tulburări psiho-emoționale și de comportament, și a treia: accesarea limitată a serviciilor de sănătate, în special a serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor.
Grupul de implimentare a strategiei, își pune drept obiectiv- până la sfârșitul anului 2019, să scadă cu 10% numărul de tineri consumatori de alcool, tutun, droguri, cu 20 % numărul tinerilor cu tulburări psiho-emoționale și de comportament și respectiv să crească cu 20 la sută numărul de accesări la serviciile de sănătte prietenoase tinerilor. În acest scop, a fost întocmit un plan de acțiuni de realizare a strategiei, la care invitații au venit cu unele completări.
Printre propunerile participanților, menționăm difuzarea spoturilor publicitare antiviolență, antialcool și antifumat la televiziunea locală, concurs de desen al copiilor la tematica viciile tinerilor văzute de tineri, deschiderea spațiului pentru tinerii în dificultate și altele. Mersul strategiei va fi monitorizat până în anul 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată