REPARAȚIA DRUMULUI DIN GURA GALBENEI ÎN PLINĂ AMPLOARE

100

În satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia, grație mobilizării  a peste 7.8 mii USD de la băștinași, o porțiune de drum de 1,2 km este reparată. „Este o zonă importantă a satului, unde locuiesc circa 1120 persoane. Drumul era impracticabil, în special, pe timp de iarnă. Nici chiar ambulanța nu putea ajunge la bolnavii din zonă. De asemenea, aveau de suferit  peste 70 copii care frecventează grădinița situată pe această stradă.

Circa 3.5 mii de euro au fost donați de migranțiibăștinași din Gura Galbenei, prin platforma de crowdfunding Guvern 24, restul banilor au fost colectați prin donare directă, inclusiv a  locuitorilor de pe strada în reparație -Ștefan cel Mare.

REPARAȚIA DRUMULUI DIN GURA GALBENEI ÎN PLINĂ AMPLOARE
REPARAȚIA DRUMULUI DIN GURA GALBENEI ÎN PLINĂ AMPLOARE

Cei mai bucuroși de reparația drumului sunt micuții de la grădinița Lăstăraș, cît și părinții lor. În sfîrșit, drumul spre grădiniță va fi o bucurie pentru ei și nu un chin.

Reparația drumului din Gura Galbenei, se va încheia în luna septembrie 2017. Peste 200 de mii de persoane din 23 de localități vor beneficia de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii locale și de condiții mai bune de viață, datorită implicării băștinașilor. Astfel, peste 792 mii USD sunt valorificați de 18 sate și 5 orașe din țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată