PRIMII PASI DE PROGRAMARE INFORMATICA LA BIBLIOTECA

139

Cel mai grandios proiect de coding din Moldova a ajuns în regiunile din sudul ţării. Astfel, cca 300 de copii şi părinţi au descoperit o nouă lume digitală plină de oportunităţi la atelierele de programare Orange #Super Coders. Gazdele evenimentului au fost 11 biblioteci publice din reţeaua Novateca, partenerul proiectului din acest an. Şi copii din Cimişlia au devenit pentru o zi #SuperCoders.
Orange susţine şi încurajează ca internetul să devină o platformă pentru dezvoltarea abilităţilor analitice şi de logică pentru cei mici. Astfel la atelier au fost invitaţi să participe copii cu vârstele între 10 şi 14 ani. Sub atenta îndrumare a profesorilor de informatică cei mici au învăţat cum să programeze în limbajul Scratch, altfel spus, să creeze animaţii sau povestiri interactive. Participarea la atelier a fost absolut gratuită.

La #SuperCoders au participat şi părinţii copiilor, care au fost instruiţi despre riscurile lumii virtuale, dar și cum să le asigure celor mici securitatea online. Secţiunea dedicată părinţilor a fost desfăşurată cu suportul Centrului Naţional Pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal din Moldova.
Proiectul este implementat de Centrul de Informaţii Universitare. Până la sfârşitul lunii curente, caravana #SuperCoders va ajunge în 37 de biblioteci publice. Pe 15 octombrie sunt aşteptaţi la atelierele digitale cei din regiunile de nord ale ţării, iar pe 22 octombrie cei din centrul Moldovei. La finalul proiectului cca 1500 de copii şi părinţi vor deveni #SuperCoders. Mai multe detalii pe www.orange.md/supercoders.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată