OCHELARI PENTRU POPULAȚIA RAIONULUI

90

VIDEO:

Pentru al doilea an consecutiv, populația raionului Cimișlia, beneficiază de consultări și ochelari gratis din partea organizației caritabile Vosh Santa Cruz din Canada. Optometriști din Canada și Franța se vor afla în raionu Cimișlia timp de circa 10 zile la începutul lunii mai. Ei își pun sarcina să consulte și să ofere ochelari pentru circa 3000 de cetățeni. Acțiunea se desfășoară la inițiativa președintelui raionului Cimișlia Mihai Olărescu.
Elena Doni, coordonatoare de proiect, este mulțumită de modul în care este organizată acțiunea la Cimișlia. Pentru a spori eficiența acțiunii, organizația Vosh Santa Cruz, a transmis preventiv consiliului raional Cimișlia, talonașe de consultare, care ulterior au fost repartizate pe primării prin direcția Asistență Socială Cimișlia.
Voluntarii, care consultă populația sunt asistați de translatori voluntari locali. Ei spun că deja au practiccă în acest sens și rezultatul depinde de modul de organizare a consultărilor.
Beneficiarii de ochelari, în special persoanele în vîrstă și vulnerabile, sunt mulțumite că au posibilitatea de a primi gratis ochelarii și consultația respectivă din partea specialiștilor.

Anul trecut din populația de 60 de mii a raionului Cimișlia, consultații și ochelari gratis au primit în cadrul proiectului circa 3, 9 mii de cetățeni. În anul curent, organizatorii planifică să acorde ochelari la circa 3mii de locuitori ai raionului Cimișlia, inclusiv 50 de procente la copii prin școli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată