În dimineața zilei de 25 aprilie, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, reprezentanții administrației Publice Locale, instituțiilor de învățămînt din Cimișlia, s-au îndreptat cu drapele și flori spre monumentul Cernobîliștilor. De menționat că Administrația Publică Locală, a reușit să restabilească monumentul și scuarul după vîntul și zăpada din noaptea spre 21 aprilie, care a deteriorat mai mulți arbori, scaune și trotuare din preajma monumentului. Acțiunea a fost deschisă printr-un serviciu divin în memoria celor decedați în urma consecințelor avariei de la Cernobîl.
Monumetul Cernobîșiștilor din raionul Cimișlia
Președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, i-a încurajat pe cimișlieni să ia exemplu de bărbăție și unitate de la cernobîliști pentru lichidarea consecințelor furtunii și zăpezii din anul curent, care s-au soldat cu mari pierderi materiale în raion.
Cuvinte de recunoștință în adresa cernobîliștilor, au fost rostite din partea viceprimarului de Cimișlia- Sergiu Vîrlan, elevilor de la liceul Mihai Eminescu dar și din partea soțiilor cernobîliștilor.
În încheiere, participanții la mitingul consacrat avariei de la Cernobîl, au depus flori la monumentul cernobîliștilor. Din raionul Cimișlia, în perioada aprilie-iunie 1986, la lichidarea avariei de la Cernobîl, au participat 34 de persoane. După 31 de ani, 8 din ei, au decedat în urma consecințelor deflagrației atomice.
Cîțiva participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl din raionul Cimișlia