IMPREUNA IN CONTROLUL TUBERCULOZEI

430

Asociația Națională a Bolnavilor de Tuberculoză a organizat la Cimișlia un seminar privind analiza situației epidemiologice a tuberculozei în raion. La eveniment au participat medici din centrele de sănătate din teritoriu, reprezentanți ai comisiei pentru sănătate publică, ai Inspectoratului de Poliție și Administrației Publice Locale. Scopul întrunirii a fost de a consolida instituțiile locale în lupta împotriva tuberculozei.
În cadrul seminarului, Tamara Pascaru- medic șef al Centrului de Sănătate Publică Cimișlia, a menționat că în anul 2017 au fost constatate 36 de cazuri noi de îmbolnăvire cu tuberculoză în raion, cu 5 cazuri mai mult decât în anul 2016. În anul 2018, până în prezent, au fost semnalate 10 cazuri noi. Cele mai multe cazuri de tuberculoză sunt atestate la moment în centrul de Sănătate Cimișlia și satele Mihailovca, Selemet și Cenac.
Pentru a evita răspîndirea bolii, reprezentanții Asociației Naționale a bolnavilor de Tuberculoză au instalat la biblioteca orășenească, un ungheraș al sănătății, cu materiale informative pentru cititori.
În afară de materiale informative de prevenire a tuberculozei, medicii recomandă și imunizarea populației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată