HRAMUL SATULUI JAVGUR

939


La 22 septembrie, de ziua Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, locuitorii satului Javgur și-au sărbătorit hramul bisericii și al localității. La sărbătoare a fost prezent și Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, împreună cu un sobor de preoți, care au săvîrșit un serviciu divin.
Tot în această zi, părintele Mihail- parohul bisericii din localitate, a împlinit 10 ani de preoție și 3 ani de slujbă în satul Javgur. În acest timp, a reușit împreună cu sătenii să repare biserica veche de peste 130 de ani.

Părintele Mihail- parohul bisericii din satul Javgur
Părintele Mihail- parohul bisericii din satul Javgur

Cei care au contrubuit la reparația bisericii din localitate au fost decorați cu medalii și diplome din partea Episcopiei de Cahul și Comrat. Printre ei a fost și primarul comunei- Gheorghe Vacarciuc, decorat cu ordinul binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt

Chiar dacă la moment locuiește în București, avocatul Alexandru Strîmbeanu, nu a uitat de biserica din satul natal și a contribuit la reparația acoperișului bisericii. Pentru acest lucru episcopul Anatolia, l-a decorat cu brevet și medalia Sfîntului Gheorghe.
Biserica din satul Javgur a început a fi construită din lemn, în anul 1883, iar în anul 1884 a fost sfințită. De atunci, nu a fost închisă niciodată.

Biserica din satul Javgur
Biserica din satul Javgur

Vezi evenimentul în întregime aici

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată