HRAMUL SATULUI JAVGUR


La 22 septembrie, de ziua Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, locuitorii satului Javgur și-au sărbătorit hramul bisericii și al localității. La sărbătoare a fost prezent și Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, împreună cu un sobor de preoți, care au săvîrșit un serviciu divin.
Tot în această zi, părintele Mihail- parohul bisericii din localitate, a împlinit 10 ani de preoție și 3 ani de slujbă în satul Javgur. În acest timp, a reușit împreună cu sătenii să repare biserica veche de peste 130 de ani.

Părintele Mihail- parohul bisericii din satul Javgur

Părintele Mihail- parohul bisericii din satul Javgur

Cei care au contrubuit la reparația bisericii din localitate au fost decorați cu medalii și diplome din partea Episcopiei de Cahul și Comrat. Printre ei a fost și primarul comunei- Gheorghe Vacarciuc, decorat cu ordinul binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt

Chiar dacă la moment locuiește în București, avocatul Alexandru Strîmbeanu, nu a uitat de biserica din satul natal și a contribuit la reparația acoperișului bisericii. Pentru acest lucru episcopul Anatolia, l-a decorat cu brevet și medalia Sfîntului Gheorghe.
Biserica din satul Javgur a început a fi construită din lemn, în anul 1883, iar în anul 1884 a fost sfințită. De atunci, nu a fost închisă niciodată.

Biserica din satul Javgur

Biserica din satul Javgur

Vezi evenimentul în întregime aici

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *