(HARTA) Câte infracțiuni din cauza alcoolului au fost comise în 2018 în raionul Cimișlia

Direcția Generală Securitate Publică a Inspectoratului General al Poliției a prezentat Harta Consecințelor Consumului de Alcool pentru primele șase luni ale anului 2018, care include date despre infracțiunile comise în stare de ebrietate în toată țara, segregate pe raioane și municipii. În prima jumătate a anului curent au fost înregistrate cu 16,5% mai puține infracțiuni decât în primele șase luni ale lui 2017.

143

În raionul Cimișlia au fost comise 111 infracțiuni din cauza alcoolului în primele 6 luni ale anului 2018, dintre care 109 ușoare, 1 mai puțin gravă și 1 gravă. Au fost întocmite 102 procese verbale și 544 persoane au fost puse la evidență.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților publice competente cu privire la consecințele consumului de alcool pentru a fi luată atitudine și întreprinse acțiuni concrete cu scopul prevenirii și combaterii acestui flagel.

Totodată, harta permite o mai bună și eficientă planificare a acțiunilor de prevenire ale Poliției pentru a reduce numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate.

Menționăm că Poliția a venit cu propuneri privind ameliorarea situației în acest domeniu printre care sunt: modificarea cadrului legal, asigurarea unei monitorizări și control mai strict privind comercializarea băuturilor alcoolice în locurile publice (stații PECO, magazine, supermarkete, etc.), includerea berii si a vinului în categoria băuturilor alcoolice, etc.

 

Dacă v-a plăcut acest material de pe Media TV Cimișlia, puteți să ne susțineți cu un like pe pagina de Facebook. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată