EXPOZIȚIE DE PICTURĂ CIMIȘLIANĂ LA MUZEUL DIN SOROCA

96

Pictorul cimișlian Alexandru Bulat și-a expus lucrările în sala muzeului din orașul Soroca. Semnificativ faptul, că Alexandru Bulat este directorul Muzeului de Istorie, Artă și Etnografie din orașul Cimișlia, iar gazda expoziției- muzeul din Soroca este condus de un alt Bulat- Nicolae. Chiar din start, Nicolae Bulat a spus că este doar o coincidență frumoasă a numelui de familie și că e mîndru de acest fapt.

Autorul expoziției, a fost mai scump la vorbe, în schimb, mai bogat și divers în gama culorilor. În picturi se regăsesc mai mult peisaje din localitatea de baștină- Cimișlia, dar și din Cazahstan, unde a locuit vreo 20 de ani și a predat la institutul de arte din Arcalîk.

Cuvinte de recunoștință au rostit în cadrul expoziției oficialitățile- vicepreședintele raionului Cimișlia Iurie Răileanu și vicepreședintele raionului Soroca Vladimir Nicuța   , cît și mulți admiratori ai artelor frumoase din Soroca.

Expoziția va fi găzduită de muzeul din Soroca pînă la începutul lunii Septembrie, iar ulterior, conform unui protocol de colaborare semnat între cele 2 muzee, la muzeul din Cimișlia va merge o expoziție de tablouri a pictorului original din Soroca Isaac Belenki.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată