EXPOZIŢIA TÎRG PARADA FLORILOR LA CIMIŞLIA

50


Pentru o zi, oraşul Cimişlia a devenit capitala florilor din Republica Moldova.Este al cincilea an consecutiv, când aici se desfăşoară expoziţia-tîrg Parada Florilor. La manifestare au foste prezeneţi parlamentari, oaspeţi de onoare din România şi din mai multe raioane din ţară.
Pe bd.Ștefan cel Mare al orașului Cimișlia 35 crescători de flori din 11 raioane ale Republicii Moldova au expus spre comercializare rodul muncii-flori, arbori, arbuști decorativi, material semincier.
Deschiderea oficială a sarbatorii a demarat cu o paradă improvizată a florilor prezentată de elevii gimnaziilor şi liceelor din raionul Cimişlia. Copliii dechizaţi în lalele, trandafiri, ghiocei, lăcrămioare, romaniţe şi multe alte flori, au trecut prin faţa mulţimii, dansând în încheiere o horă a florilor.
Sărbătoarea a fost întregită de prezenţa a 18 meşteri populari din mai multe localităţi ale Republicii Moldova.
Florile sunt cultivate nu doar pentru frumuseţe, ci şi pentru o industrie de prelucrare, în alimentaţie parfumerie şi alte domenii. Aceasta au demonstart-o producătorii prezenţi la expoziţia-tîrg din Cimişlia.
În cadrul sărbătorii a fost organizat concurs la ”Cea mai bună prezentare a crescătorilor de flori”. Apreciați pentru cele mai originale expoziţii, au fost: Locul I-Goraș Vera, r.Ialoveni s.Malcoci, Locul II-Filimon Efrosinia, or.Cimișlia, Locul III-Șveț Vasile, r.Cimișlia s.Gura Galbenei.
La spectacolul muzical publicul prezent a fost delectat de către: Duetul ,,AKORD, Jazz – Orchestra ,,Bravissimo”, or. Ungheni Orchestra ,,Spicușor,, – Universitatea Agrară Chișinău, Orchestra de Muzică Populară ,,Rapsozii Cimişliei, Ansamblul de Dansuri Populare ,,La izvor” Şcoala de Arte Cimişlia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată