EVACUAREA DEȘEURILOR CU PROBLEME

147


Locuitorii de pe strada Luceafărul din orașul Cimișlia s-au adresat postului de televiziune Media TV cu o plîngere precum că deșeurile menajere de la platforma din preajmă nu se evacuează cu săptămînile. Pe această platformă urmau să fie colectate deșeurile separat- plasticul, polietilena- întrun-un conatainer de plasă metalică, iar deșeurile menajere- hîrtie, resturi de la bucătărie, gunoi mărunt- într-un container închis. De fapt, deplasîndu-ne la fața locului, am constatat că platforma a fost extinsă, supraîncărcată cu resturi vegetale și animale, de la construcție și gunoi de grajd. Priveliștea este urîtă, dar și mirosul din preajmă este deranjant, mai ales pentru locuitorii din preajmă.

Sunt indignați de felul cum sunt evacuate deșeurile și alți locuitori de pe strada Luceafărul. Ei afirmă că la platformă aduc gunoiul și de pe alte străzi, aruncă din mers din automobil sacoșe cu gunoi, dar mizeria și mirosul trebuie să-l suporte locuitorii străzii.

Container de gunoi în orașul Cimișlia
Container de gunoi în orașul Cimișlia

Situații similare se constată și pe alte străzi a orașului Cimișlia.Total în oraș, astfel de platforme sunt peste 70. Majoritatea din ele sunt supraîncărcate cu gunoi, mai ales în perioada de toamnă.

Serviciile publice Cimișlia, responsabile de evacuarea gunoiului, recunosc că nu se reușește la timp de evacuat deșeurile, dar susțin că și populația este vinovată de situația creată. Cetățenii duc la plaforme nu doar gunoiul menajer pentru care plătesc lunar cîte 11 lei de persoană, dar și bălegarul, crengile și deșeuri de construcție, care urmează a fi evacuate pentru o plată suplimentară – 114 de lei pentru un metru cub.

Reprezentanții Servicii Publice Cimișlia, sunt de părerea că gunoiul urmează a fi colectat de la fiecare gospodărie de la poartă în pubele mici specializate. Întreprinderea, realizează astfel de pubele cu un preț redus- 150 de lei bucata, deși costul lor real ajunge pînă la 900 de lei bucata. Astfel se va evita stocarea deșeurilor la colțuri de străzi  iar orașul va deveni mai curat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată