DRUMURI NOI ÎN REGIUNEA DE SUD

875


Regiunea de Dezvoltare Sud, a beneficiat în anul 2017 din Fondul Național de Dezvoltare Regională de un proiect de construcții și reabilitare a drumurilor din raioanele Cimișlia și Leova, în valoare de peste 45 milioane de lei. Este vorba de proiectul DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE AFACERI PRIN CONECTAREA LOCALITĂȚILOR ȘI A DRUMURILOR LOCALE DE PE CORIDORUL 20-RD SUD, R34 – SÂRMA – TOMAI -SĂRĂTENI – HÂRTOP – LA REȚEAUA DE DRUMURI NAȚIONALE R3. Proiectul urmează a fi finisat în 15 luni, astfel ca spre sfîrșitul anului 2018, locuitorii satelor Albina, Mereni, Hîrtop să aibă acces la drumul Național R3.

Drumul Hîrtop-Mereni intersectat cu R3
Drumul Mereni-Hîrtop intersectat cu R3

Comuna Hîrtop, din raionul Cimișlia, în calitate de aplicant, va beneficia de un drum reabilitat și unul construit din nou pe o lungime de peste 5,6 km, ce va lega satele Mereni , Hîrtop cu drumul Național R3. Locuitorii din Hîrtop și-au dorit acest drum de ani de zile. Din 2012, au înaintat proiecte de construcție a drumului către Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Lucrări de reparație a drumului în satul Hîrtop
Lucrări de reparație a drumului în satul Hîrtop

VIDEO: Vezi cum arată drumul în construcție din satul Hîrtop la data de 26 septembrie 2017:

La moment, sunt în plină desfășurare lucrările de terasament . Urmează ca pe porțiunea de drum Hîrtop-Mereni de 1,4 km să fie plasat un strat de nisip de 15 cm și unul de pietriș de 30 cm, iar pe sectorul de drum de circa 750 de metri din localitatea Hîrop, să fie asfaltat.

VIDEO: Vezi cum arată porțiunea de drum dintre satele Mereni și Hîrtop la data de 26 septembrie 2017:

Lucrările de reabilitare și reconstrucție a drumului la Hîrtop au început la sfîrșitul lunii august.Potrivit antreprenorilor, lucrările decurg cu ritmuri sporite și în decurs de o lună- pînă la sfîrșitul lunii octombrie, va fi  asfaltat sectorul de drum de la intararea în sat pînă la primăria localității.

Obiectivul de bază al proiectului este asigurarea unei conectivități durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud.

VIDEO: Vezi cum arată intrarea în satul Hîrtop dinspre Mereni la data de 26 septembrie 2017:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată