ATENȚIE LA RABIE

96


În anul 2017, în raionul Cimișlia, s-a constatat o creștere a gradului de contaminare a animalelor cu virusul rabiei. Astfel, în primele 9 luni ale anului curent, în raion, au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu rabie la animale, spre deosebire de 2 cazuri în 2015 și un singur caz în 2016. Conform raportului prezentat la ședința comisiei raionale de sănătate publică, în acest an, virusul rabiei a fost confirmat la 3 câini în orașul Cimișlia și satul Troițcoie și la o pisică în localitatea Satul Nou.
O problemă majoră prezintă tomberoanele cu deșeuri neevacuate la timp, unde se adună animalele fără stăpîn care prezintă pericol de rabie pentru cetățeni. Principala sursă de infecție a animalelor domestice cu rabie sunt vulpile, care pătrund în gospodăriile oamenilor. Cetățenii sunt rugați să depisteze la timp semnele rabiei la animale și să se adreseze la organele competente.
În total, în raionul Cimișlia, în primele 9 luni ale anului 2017, pentru îngrijiri medicale din cauza mușcăturilor de animale s-au adresat 78 depersoane din 22 de localități, iar 12 persoane au fost traumate sau în contact cu animalul infectat de rabie.
În Republica Moldova, în anul 2016, au fost înregistrate 97 de cazuri de contaminare a animalelor cu virului rabiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată