A CEDAT FINANȚELE ÎN FAVOAREA TURISMULUI

112

 

Olga Stasenco, o tînără de 28 de ani din orașul Cimișlia, este managerul primei agenții de turism din localitate.  În ziua cînd și-a ridicat diploma de finanțe și bănci de la Academia de Studii Economice din Chișinău, în 2010, a primit la telefon oferta de a activa într-o agenție de turism din Cimișlia. A acceptat, și nu regretă pînă în prezent.

Acum 5 ani, Olga a devenit proprietarul agenției. Faptul că muncește de la 8 dimineața pînă la orele 23 în fiecare zi, vorbește de la sine – clienți sunt mulți și, mai ales, în perioada de vară.

Agenția de turism din orașul Cimișlia
Agenția de turism din orașul Cimișlia
Olga Stasenco- antreprenoare, or. Cimișlia
Olga Stasenco- antreprenoare, or. Cimișlia

OLGA STASENCO: “Ne ocupăm cu vînzarea pachetelor turistice, cazarea în hoteluri, vînzarea biletelor de avion la cursele charter și regulate, la companiile low-cost, facem asigurări medicale și RCA. Faptul că stau de la 8 dimineața pînă la 11 noaptea și lucrez, spune totul despre fluxul de oameni. Programul de lucru se prelungește pentru ca să reușesc să trimit ofertele și răspunurile la toți.”

Partea leului în serviciile de turism acordate de întreprindere sunt vînzările biletelor de avion și foilor turistice în țările europene. În principiu, prețurile sunt echivalente cu cele de la agențiile de turism din Chișinău. Avantajul ofertelor locale, poate fi operativitatea și calitatea serviciilor de consultanță.

Top 5 țări preferate de turiștii cimișlieni
Top 5 țări preferate de turiștii cimișlieni – Turcia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru și România.

AUDIO: Andrei Matcovschi și Vladimir Hristov despre agenția de turism din orașul Cimișlia

În concursul Consiliului Raional Cimișlia, “ANTREPRENORUL ANULUI 2016”, Olga Stasenco a fost recunoscută învingătoare la compartimentul cel mai tînăr antreprenor.

VIDEO: INTEVIU CU OLGA STASENCO:

Natalia Raileanu-șeful direcției economie, CR Cimișlia
Natalia Raileanu-șeful direcției economie, CR Cimișlia

Natalia Raileanu: “Mă bucur că Olga Stasenco, o tînără antreprenoare din orașul Cimișlia, a aplicat la concursul antreprenorul anului 2016. La compartimentul “Cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii”, agenția de turism condusă de Olga, s-a plasat pe locul 2, iar la compartimentul “Cel mai bun antreprenor femeie”, pe locul 3 după indicii de activitate economică. Printre tinerii antreprenori, însă, Olga Stasenco, a fost cea mai bună – locul întîi. Este o întreprindere în ascensiune și se datorează acest lucru calităților manageriale ale conducătorului.”

 

 

VIDEO: PRIMA AGENȚIE DE TURISM DIN CIMIȘLIA

Olga este și o bună sportivă. Ea este căpitanul echipei de volei a agenției de turism din orașul Cimișlia. Această ocupație, deseori o duce la gîndul că ar putea practica și turismul sportiv, alte forme de servicii turistice.

OLGA STASENCO: “Agenția are echipă de volei feminin și participăm la competițiile care se organizează. Eu sunt căpitanul echipei.”

Diplome pentru echipa de volei a agenției de tursim din Cimișlia
Diplome pentru echipa de volei a agenției de tursim din Cimișlia

Tînăra antreprenoare din Cimișlia, intenționează să-și extindă afacerea în viitorul apropiat. În prezent examinează posibilitatea de a introduce serviciul de vînzare a biletelor de autobuz, de închiriere a autoturismelor și de realizare a cartelelor SIM TRAVEL.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată