SĂPTĂMÎNA MOBILITĂȚII EUROPENE LA SELEMET

151


Desfașurată între 16 şi 22 septembrie 2017, Săptămâna Mobilităţii Europene reprezintă oportunitatea autorităţilor locale europene de a introduce şi de a promova măsuri durabile de transport şi de a invita cetăţenii lor să încerce alternative la utilizarea propiilor autovehicule.Astfel de actiuni s-au desfasurat si in raionul Cimislia.
În raionul Cimișlia săptamîna a culminat cu o acțiune în aer liber, pe stadionul satului Selemet, în care populaţia este îndemnată să reduca deplasarea cu maşina personală şi să folosească mijloace de transport nepoluante, in special bicucletele, sau mersul pe jos. Capacitatea drumurilor este într-o continuă creştere, ceea ce duce la sporirea poluării, a zgomotului, la reducerea spaţiului verde şi în principal la reducerea confortului şi sănătăţii cetăţenilor.

Scopul campaniei constă în promovarea formelor alternative de transport ecologic şi de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.
Comisia Europeană a stabilit două obiective majore pentru mobilitatea urbană: eliminarea treptată a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali din orașe până în anul 2050 și trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în anul 2030.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată